Kanadská polícia vyšetruje takmer stovku podozrivých extrémistov

NETKY.SK • 9 Október 2014, 09:12 • 2 min
Kanadská polícia vyšetruje takmer stovku podozrivých extrémistov

OTTAWA - Kanada vedie 63 aktívnych bezpečnostných vyšetrovaní v prípade 90 podozrivých extrémistov, ktorí sa plánovali pripojiť k bojom v zahraničí alebo sa odtiaľ vrátili späť do Kanady. Podľa agentúry AP o tom informoval šéf kanadskej polície Bob Paulson.

slovakia

left justify in out

Paulson pred parlamentným výborom pre verejnú bezpečnosť v stredu povedal, že tempo policajných operácií v tejto súvislosti je svižné, "Kanaďania sa však nemajú čoho obávať".
      

Podľa kanadskej tajnej služby sa v tejto severoamerickej krajine nachádza približne 80 ľudí, ktorí sa vrátili do Kanady a sú podozriví z podpory aktivít spojených z terorizmom v štátoch ako Afganistan, Pakistan, Jemen, Libanon či v regiónoch ako severná Afrika. Podľa šéfa tajnej služby Michela Coulombeho úrady vedia, kde sa títo podozriví nachádzajú, pričom "každý z nich môže predstavovať potenciálnu hrozbu". Niektorí z podozrivých sa podieľali aj na nebojových aktivitách, napríklad na financovaní alebo propagande.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies