Kanada má v kádri MS už štvrtého víťaza zo Soči 2014

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 11:29 • 2 min
Kanada má v kádri MS už štvrtého víťaza zo Soči 2014

CALGARY - Kanadskú súpisku pre majstrovstvá sveta 2015 v hokeji rozšíril obranca Vancouveru Dan Hamhuis.

slovakia

left justify in out

Po Mikovi Smithovi, Mattovi Duchenovi a Sidneym Crosbym je štvrtým zlatým medailistom z vlaňajších zimných olympijských hier v Soči. Vo Vancouveri ukončil Hamhuis sezónu po vypadnutí Canucks s Calgary. Tridsaťdvaročný obranca má už doma zlato z majstrovstiev sveta 2007 i strieborné medaily z rokov 2008 a 2009.


Na kanadskú súpisku nepribudnú Shea Weber z Nashvillu a Marc Methot z Ottawy. Obaja odmietli pozvánku zo zdravotných dôvodov. Podľa denníka Ottawa Sun je možné, že javorové listy posilnia Cody Ceci a Patrick Wiercioch. Na súčasnej kanadskej súpiske je 22 hráčov - zostáva miesto pre jedného brankára, minimálne jedného obrancu a ešte jedného korčuliara.

Nominácia Kanady na MS v hokeji v Prahe a Ostrave (1. - 17. mája):
Brankári: Martin Jones (Los Angeles Kings, NHL), Mike Smith (Arizona, NHL)
Obrancovia: Tyson Barrie (Colorado, NHL), Brent Burns (San Jose, NHL), Aaron Ekblad (Florida, NHL), Dan Hamhuis (Vancouver Canucks, NHL), Jake Muzzin (Los Angeles, NHL), David Savard (Columbus, NHL)
Útočníci: Sidney Crosby (Pittsburgh, NHL), Matt Duchene, Nathan MacKinnon, Ryan O'Reilly (všetci Colorado, NHL), Cody Eakin, Tyler Seguin, Jason Spezza (všetci Dallas, NHL), Jordan Eberle, Taylor Hall (obaja Edmonton, NHL), Tyler Ennis (Buffalo, NHL), Claude Giroux, Sean Couturier, Brayden Schenn (všetci Philadelphia, NHL), Tyler Toffoli (Los Angeles/NHL).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies