Kampaň HIV nie je AIDS núka školám zdarma edukačné materiály

NETKY.SK • 22 November 2016, 11:36 • 2 min
Kampaň HIV nie je AIDS núka školám zdarma edukačné materiály

BRATISLAVA - Národné referenčné centrum pre prevenciu HIV/AIDS na Slovenskej zdravotníckej univerzite (SZU) v Bratislave v spolupráci s Asociáciou medikov Slovenska a farmaceutickou spoločnosťou Janssen robí edukačnú kampaň pre študentov stredných škôl s názvom HIV nie je AIDS.

slovakia

left justify in out

Cieľom kampane je prehĺbiť vedomosti a zlepšiť informovanosť o infekcii HIV medzi mladými ľuďmi. Agentúru SITA o tom informovala Lele Zemanová zo spoločnosti ZEAL s.r.o., ktorá so spoločnosťou Gooseberry vytvorila návrh edukačnej kampane HIV nie je AIDS.


Vedúca Národného referenčného centra pre prevenciu HIV/AIDS Danica Staneková hovorí, že výučbe o sexuálne prenosných infekciách a ochoreniach nevenujú učitelia v základných a stredných školách na Slovensku dostatočnú pozornosť. Riziko infekcie HIV sa so stúpajúcim počtom novo diagnostikovaných osôb pritom zvyšuje aj na Slovensku.
Kampaň chce priblížiť mládeži informácie o HIV a AIDS prostredníctvom moderných komunikačných nástrojov. Na internetovej stránke www.hivniejeaids.sk preto v elektronickej verzii pripravili edukačné materiály. Učitelia aj žiaci si na nej môžu stiahnuť metodický materiál, ktorý obsahuje animované videá, odborný text či test pre študentov. Na všetky stredné školy zároveň zašlú do konca novembra mail so základnými informáciami a linkami na stiahnutie materiálov. Školy budú mať všetky metodické materiály k dispozícií zdarma. Organizátori kampane zároveň školám ponúkajú možnosť diskusie a prednášok, ktoré si v prípade záujmu môžu školy objednať. Prednášky budú zabezpečovať študenti medicíny združení v Asociácií medikov Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies