Kollár odcestoval ako predseda NRSR na prvú zahraničnú cestu

NETKY.SK • 9 Jún 2020, 13:54 • 2 min
Kollár odcestoval ako predseda NRSR na prvú zahraničnú cestu

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár dnes odcestoval na svoju prvú oficiálnu zahraničnú pracovnú cestu. Tá už tradične smerovala k našim susedom do Českej republiky. V Prahe sa tak dnes dopoludnia stretol s predsedami oboch komôr Parlamentu ČR.

slovakia

left justify in out

Privítanie v paláci

Predsedu NR SR Borisa Kollára dnes dopoludnia v pražskom Thunovskom paláci uvítal jeho partner predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Radek Vondráček. Obaja predstavitelia hneď v úvode stretnutia s potešením zhodnotili výnimočnosť vzájomných vzťahov medzi oboma krajinami, ktoré už historicky vždy držia spolu. "Dokázali sme po dlhé stáročia stáť pri sebe v dobrom aj v zlom, a toto priateľstvo medzi našimi krajinami je v medzinárodnom priestore určite závideniahodné," skonštatoval predseda B. Kollár.

 

img

 

Ocenenie rokovacieho poriadku NRSR
"S aktuálnym znením rokovacieho poriadku som spokojný. Aj s mojím predsedníckym kolegom pánom Vondráčkom sme sa zhodli na tom, že niektoré u nás zavedené opatrenia sú pre zabezpečenie úrovne a štandardu rokovania najvyššieho zákonodarného útvaru jednoducho nevyhnutné," priblížil v tejto súvislosti predseda slovenského parlamentu B. Kollár. 

 

img


Vystrčil, Kollár 
Na pražskej Malej strane pokračoval predseda Národnej rady SR Boris Kollár stretnutím s predsedom Senátu Parlamentu ČR Milošom Vystrčilom. Obaja predstavitelia sa zhodli na tom, že slovensko - české parlamentné vzťahy sa vyznačujú mimoriadnou a korektnou spoluprácou, na ktorú nadväzujú obe strany naprieč volebnými obdobiami oboch zákonodarných zborov.

 

"Som mimoriadne potešený zo vzájomných vzťahov aké máme s českým Parlamentom – Poslaneckou snemovňou aj Senátom. Aj dnes som sa presvedčil, že vrúcnosť väzieb je na všetkých úrovniach, či už medzi poslancami, alebo parlamentnými výbormi a naše administratívy nevynímajúc," ocenil predseda NR SR Boris Kollár.

 


Predseda slovenského parlamentu B. Kollár dnes na stretnutí taktiež vyjadril predsedovi Senátu českého parlamentu M. Vystrčilovi poďakovanie za pomoc ČR pri zabezpečení repatriácií slovenských občanov zo zahraničia. "Veľmi si to vážim a ďakujem za túto spoluprácu a obrovskú bratskú pomoc," povedal v tejto súvislosti B. Kollár.

 

Prítomný aj podpredseda NRSR Šeliga 

Na rokovaniach s predsedami Snemovne a Senátu Parlamentu ČR sa dnes zúčastnil aj podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga. Podľa neho je nám Česká republika v mnohom inšpiráciou, na stretnutí s predsedom Senátu M. Vystrčilom spomenul najmä oblasť súdnictva. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Šeliga (@juraj.seliga),


Popoludní predsedu parlamentu Borisa Kollára čaká ešte oficiálne stretnutie s prezidentom ČR Milošom Zemanom a následné rokovanie s českým predsedom vlády Andrejom Babišom. Počas dnešnej cesty sa predseda NR SR stretne aj so slovenskými krajanmi žijúcimi v Českej republike a položí kytice k Národnému pamätníku hrdinov heydrichiády.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies