Kamerunská legenda Roger Milla ostro skritizoval krajanov: Mali by ich nasťahovať do vojenských kasární

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 15:29 • 2 min
Kamerunská legenda Roger Milla ostro skritizoval krajanov: Mali by ich nasťahovať do vojenských kasární

YAOUNDÉ - Niekdajší legendárny útočník Kamerunu Roger Milla neštetril ostrou kritikou po nevydarenom vystúpení svojich krajanov na MS v Brazílii. Podľa neho by kompetentní mali teraz sústrediť všetky sily v prospech obnovenia poškodeného imidžu kamerunského futbalu.

slovakia

left justify in out

Kamerun sa s Brazíliou lúčil bez jediného bodu a katastrofálnym skóre 1:9. Mužstvo pôsobilo na šampionáte dezolátne, chýbal mu tímový duch a kabína nefungovala tak, ako si vyžaduje účinkovanie na veľkom turnaji. "Nie sú to hráči, ktorí nám chýbajú. Problém spočíva v tých, ktorí futbal v krajine riadia," povedal v rozhovore pre DPA Milla, ktorý sa preslávil oslavným tancom po góle na MS v roku 1990.

 

Ľudí z národného zväzu FECAFOOT obvinil z toho, že im ide iba o peniaze. "Za takmer dve dekády Kamerun nevyhral žiadnu medzinárodnú súťaž. 'Neskrotné levy', ktorých sa kedysi každý bál, už teraz nikoho nenaľakajú." Kritike neušiel ani nemecký kouč národného tímu Volker Finke pre jeho údajné zlé rozhodnutia pri výbere i striedaní hráčov.

 

V reprezentačných časoch Millu bol pre futbalistov najsilnejším hnacím mototom patriotizmus. "Zdolali sme Argentínu, aj keď sme dostali dve červené karty. Stalo sa tak preto, že sme boli tímom bojovníkov. Dnes to tak už nie je," tvrdí Milla, podľa ktorého by mali hráčov nasťahovať do vojenských kasární, aby sa "naučili ozajstnej disciplíne". 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies