Kamerunčan Eto'o bude najlepšie zarábajúcim hráčom na svete

NETKY.SK • 22 August 2011, 12:49 • 2 min
Kamerunčan Eto'o bude najlepšie zarábajúcim hráčom na svete

Kamerunčan Eto'o bude najlepšie zarábajúcim hráčom na svete

slovakia

left justify in out

img

Taliansky klub Inter Miláno sa už údajne dohodol s ruským klubom Anži Machačkala na prestupe Samuela Eto'oa, vďaka ktorému sa kamerunský útočník stane najlepšie plateným futbalistom na svete.
      Talianske médiá zverejnili informáciu z niekoľkodňových rokovaní, podľa ktorej sa kluby napokon dohodli na prestupovej sume 27 miliónov eur a zmluvu formálne podpíšu v pondelok. Anži by mal Eto'ovi ponúknuť trojročnú zmluvu v hodnote 20 miliónov eur za rok. Táto suma bez problémov prekonala odhadovaných 12 miliónov eur, ktoré Cristiano Ronaldo zarobí v Reale Madrid i 10,5 milióna eur Lionela Messiho v Barcelone. "Keď príde takáto ponuka, je ťažké ju vyrovnať alebo odmietnuť," povedal počas týždňa prezident Interu Massimo Moratti.
      Tridsaťročný Eto'o dvakrát triumfoval v Lige majstrov s Barcelonou a raz s Interom. V minulej sezóne v drese Interu zaznamenal vo všetkých súťažných zápasoch dovedna 37 gólov.
      Prestupová suma za Eto'a patrí k najvyšším v tejto sezóne a blíži sa k 29 miliónom eur, ktoré Barcelona zaplatila Arsenalu v pondelok za návrat Cesca Fabregasa. Najvyššou prestupovou sumou počas leta bolo júlových 38 miliónov libier Manchestru City Atleticu Madrid za Sergia Aguera. Podobne Paríž St. Germain zaplatil 42 miliónov eur Palermu za Javiera Pastoreho.
      Klub Anži z Dagestanu vlastní miliardár Sulejman Kerimov. Podľa magazínu Forbes je Kerimov s majetkom 7,8 miliardy dolárov na 118. najbohatší človek na svete spolu s talianskym premiérom Silviom Berlusconim a jeho rodinou. Hráči Anži z bezpečnostných dôvodov žijú a trénujú v kempe neďaleko Moskvy. Do Machačkaly cestujú iba na domáce zápasy, a tak 15-krát za sezónu lietajú vzdialenosť 2000 kilometrov.
Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies