Kambodža zvolená za poprednú ázijskú kultúrnu destináciu World Travel Awards

NETKY.SK • 29 Február 2024, 16:20 • 2 min
Kambodža zvolená za poprednú ázijskú kultúrnu destináciu World Travel Awards

PHNOM PENH - Kambodža bola opäť zvolená za poprednú ázijskú kultúrnu destináciu v rámci World Travel Awards za rok 2023, uviedol v stredu tamojší minister cestovného ruchu Sok Soken.

slovakia

left justify in out

"Tento pozoruhodný úspech ešte viac potvrdzuje našu príťažlivosť destinácie ako absolútnu nevyhnutnú návštevu pre všetkých zanietených kultúrnych nadšencov," uviedol minister cestovného ruchu Sok Soken v správe zverejnenej na svojom oficiálnom kanáli Telegram.

Štátny tajomník a hovorca ministerstva cestovného ruchu Top Sopheak uviedol, že Kambodža je kultúrnou a ekologickou turistickou destináciou. "Kráľovstvo je známe Archeologickým parkom Angkor, svetovým dedičstvom, v severozápadnej provincii Siem Reap a krásnou zátokou na juhozápade Sihanoukville," povedal pre agentúru Xinhua.

Okrem toho má krajina tri ďalšie lokality svetového dedičstva – Chrámovú zónu Sambor Prei Kuk v centrálnej provincii Kampong ThomChrám Preah Vihear a archeologické nálezisko Koh Ker v severozápadnej provincii Preah Vihear.

Cestovný ruch je jedným zo štyroch hlavných sektorov, ktoré podporujú kambodžskú ekonomiku.

Krajina juhovýchodnej Ázie ohlásila v roku 2023 približne 5,45 milióna medzinárodných turistických príchodov, pričom zarobila hrubý príjem 3,08 miliardy amerických dolárov, čo prispelo 7,5 percenta k hrubému domácemu produktu (HDP), podľa ministerstva turizmu.

Odvetvie cestovného ruchu vytvorilo približne 450 000 priamych pracovných miest pre miestnych ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Sao Khuth (na titulnej foto Angkor Wat v provincii Siem Reap v Kambodži)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies