Ukrajina spustí informačný systém s názvom Kniha mučiteľov. Na čo bude slúžiť?

NETKY.SK • 8 Jún 2022, 08:42 • 2 min
Ukrajina spustí informačný systém s názvom Kniha mučiteľov. Na čo bude slúžiť?

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že o niekoľko týždňov predstavia nový systém na monitorovanie zločinov, ktorých sa na Ukrajine dopúšťajú ruskí vojaci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V tzv. Knihe mučiteľov majú zhromažďovať informácie o vojnových zločincoch a kriminálnikoch z radov ruských inváznych síl, uviedol Zelenskyj.

 

„Opakovane som zdôraznil, že všetci (vojnoví zločinci) sa musia zodpovedať za svoje činy. A my k tomu pristupujeme krok po kroku,“ povedal ukrajinský líder v pravidelnom prejave k národu, ktorý predniesol v utorok večer.

 

img

 

Nový informačný systém bude zhromažďovať „konkrétne fakty o konkrétnych osobách, ktoré spáchali konkrétne násilné zločiny proti Ukrajincom“, spresnil Zelenskyj.

 

Podľa jeho slov treba zaistiť, aby potrestali okrem páchateľov, napríklad radových vojakov, aj tých, čo im vydali rozkazy a umožnili im tak vykonať zločiny v Buči, Mariupole a vo všetkých ukrajinských mestách.

 

Prečítajte si tiež: Východ Ukrajiny sužujú ťažké boje, v Kyjeve otvorili divadlo




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies