Kam sa hrabe Boris Kollár s 10 deťmi, Oklamčák má 25 dcér a každý mu ich závidí!

NETKY.SK • 13 Máj 2017, 18:44 • 2 min
Kam sa hrabe Boris Kollár s 10 deťmi, Oklamčák má 25 dcér a každý mu ich závidí!

Jozef Oklamčák, odborník na ženskú krásu, má okrem svojich pokrvných synov aj dvadsaťpäť dcér. Tie sú nielen krásne, ale aj úspešné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jozef Oklamčák tento rok oslavuje. Odvtedy, čo sa prvýkrát pustil do organizácie súťaží krásy totiž uplynulo presne 25 rokov. História "missky" ako takej však siaha do minulosti ešte hlbšie. „Bolo to v auguste 1988. Vtedy sa už trochu pohli ľady v Moskve, tak som to riskol a zorganizoval som súťaž Miss Rysov. Bol to taký predvoj súťaže Miss Československo a prihlásilo sa tam 2500 dievčat," zaspomínal si Jozef Oklamčák, ktorý to v tej dobe nemal pri takom projekte vôbec jednoduché. „Objavil sa vtedy náznak, že ma vyhodia z práce, pretože som podľa nich šíril prvky kapitalizmu. Nakoniec však zistili, že súťaž krásy je dobrá myšlienka najmä pre mladých ľudí, a tak som dostal za úlohu to zorganizovať znovu. Začal som robiť  súťaže krásy, okrem iných aj Miss stredných škôl, vysokých škôl. V roku 1990 bola vysokoškolskou misskou, aj súčasná tvár a autorka showbiznisovej relácie Smotánka Erika Judínyová a iné".


V júli 1992 sa vedelo, že sa Československo rozdelí, preto sa Oklamčák rozhodol využiť príležitosť a zorganizoval medzinárodnú súťaž o najkrajšiu Slovenku sveta. Víťazkou sa stala verejnosti dobre známa Gabriela Haršányová, ktorá neskôr porodila dcéru Grétku oceliarskemu magnátovi Alexandrovi Rezešovi.
Po rozpade republiky bola súťaž Miss Slovensko prirodzeným vyustením situácie v krajine. Korunku oficiálne prvej Miss Slovensko za rok 1993 získala dnešná obľúbená moderátorka Karin Majtánovú, ktorá v súťaži porazila aj súčasnú riaditeľku konkurenčnej súťaže Silviu Lakatošovú. Tá získala druhé miesto.


Po Karin sa v nasledujúcich rokoch z víťazstva tešila Nikoleta Meszárošová, Jana Sluková, Marcela Jančová, Monika Šuliková, či Zuzana Fábryová. V srdci známeho krasológa však navždy ostane práve Marcela Jančová, ktorá si svojou krásou, vystupovaním a povahou získala veľa fanúšikov. Samotný Oklamčák vo viacerých rozhovoroch priznal, že si Marcelu už počas súťaže veľmi obľúbil a bral ju ako dcéru, ktorú nikdy nemal. O to viac ho neskôr zarmútila informácia o jej tradickej dopravnej nehode. 


V roku 1999 nastal v rámci súťaže Miss Slovensko zlom, keď sa do popredia dostala krásna Andrea Verešová a postupne sa začala písať novodobná história celej súťaže. Verešová je práve tou, ktorú Jozef Oklamčák zvykne často a rád používať ako príklad preto, ako by mala misska vyzerať. „Pre mňa je Miss tá, ktorá vojde do miestnosti a všetci vedia, že je Miss. Aby som ju ja nemusel predstavovať, že toto je moja Miss. Preto je dôležité vybrať takú víťazku, ktorú si každý všimne," uvádza Jozef Oklamčák s dôvetkom: „Podľa mňa existujú tzv. trvalky a tzv. jednoročky. Jednoročky sú také, ktoré získajú titul Miss Slovensko, ale o rok príde nová Miss a na ne sa zabudne. Zoberme si, koľko Miss za tých 25 rokov poznáme. Vieme o Karin Majtánovej, Marcele Jančovej, Andrei Verešovej, Ivici Slávikovej, Magde Šebestovej, Karoline Chomistekovej, resp. vicemisskách Silvii Lakatošovej, Romane Škamlovej, Soni Skoncovej či  Mirke  Luberdovej. No a snaď ešte z obdobia Československa Ivane Christovej, či vicemiss Andrei Tatarkovej.

To sú tie trvalky, o ktorých sa vie aj po rokoch."


Oklamčák však nezabúda ani na súčasné krásky, ktoré sa postupne začínajú vo svete zviditeľňovať. Minuloročná víťazka Kristína Činčurová sa prebojovala do prvej dvadsiatky na Miss World. Rovnako však prekvapila aj Michaela Meňkyová, na svetovej súťaži Miss International v Japonsku, či Lenka Tekeljaková na  Miss Supranational v Poľsku. Vzľadom nato, že má len synov, tak každú víťazku súťaže berie, ako svoju vlastnú. V tomto roku mu opäť pribudla do jeho rodiny ďalšia, v poradí už dvadsiatapiata dcéra Hanka Závodná.


Prehľad víťaziek súťaži MISS na Slovensku, ktoré organizoval a na ktorých sa podielal, známy odborník na ženskú krásu Jozef Oklamčák:


1. MISS SLOVENSKO 1993 Karin Majtanová
2. MISS SLOVENSKO 1994 Nikoleta Meszarošová
3. MISS SLOVENSKEJ REPUBLIKY 1995 Jana Sluková
4. MISS SLOVENSKEJ REPUBLIKY 1996 Marcela Jančová
5. MISS SLOVENSKEJ REPUBLIKY 1997 Monika Šuliková
6. MISS SLOVENSKEJ REPUBLIKY 1998 Zuzana Fábryová
7. MISS SLOVENSKO 1999 Andrea Verešová 
8. MISS SLOVENSKO 2000 Janka Horečná
9. MISS SLOVENSKO 2001 Jana Ivanová
10. MISS SLOVENSKO 2002 Eva Verešová
11. MISS SLOVENSKO 2003 Adriana Pospíšilová
12. MISS SLOVENSKO 2004 Mária Sándorová
13. MISS SLOVENSKO 2005 Ivica Sláviková
14. MISS SLOVENSKO 2006 Magdaléna Šebestová
15. MISS SLOVENSKO 2007 Veronika Husárová
16. MISS SLOVENSKO 2008 Edita Krešáková
17. MISS SLOVENSKO 2009 Barbora Franeková
18. MISS SLOVENSKO 2010 Marína Georgievová
19. MISS SLOVENSKO 2011 Michaela Ňurcíková
20. MISS SLOVENSKO 2012 Kristína Krajčírová
21. MISS SLOVENSKO 2013 Karolína Chomisteková
22. MISS SLOVENSKO 2014 Laura Longauerová
23. MISS SLOVENSKO 2015 Lujza Straková
24. MISS SLOVENSKO 2016 Kristína Činčurová
25. MISS SLOVENSKO 2017 Hanka Závodná




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies