Kadyrov pochválil podozrivého z vraždy Nemcova, Putin ho ocenil

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 14:46 • 2 min
Kadyrov pochválil podozrivého z vraždy Nemcova, Putin ho ocenil

MOSKVA — Ruský prezident Vladimir Putin udelil čestné uznanie čečenskému lídrovi Ramzanovi Kadyrovi krátko potom, ako prezident Čečenska pochválil podozrivého vraha opozičného lídra Borisa Nemcova a označil ho za "skutočného vlastenca". Dokumenty zverejnené v pondelok na internetovej stránke Kremľa obsahujú mená držiteľov ocenenia udeľovaného ako uznanie úspechov dosiahnutých vo verejnom živote.

slovakia

left justify in out

Označenie možného vraha Nemcova Kadyrovom za "hlboko veriaceho muža oddaného Rusku" vyvolalo v nedeľu ostrú kritiku v radoch vládnych oponentov. Kadyrov povedal, že vraha zrejme urazili Nemcovove vyjadrenia po útoku na francúzsky satirický týždenník Charlie Hebdo. Putin tiež udelil medailu "za službu národu" mužovi, o ktorom britská polícia tvrdí, že otrávil bývalého tajného agenta Alexandra Lilvinenka v Londýne.

 

Päťdesiatpäťročného Nemcova minulý zastrelili neznámi páchatelia v centre Moskvy, keď kráčal po moste cez rieku Moskva. Opozícia vraždu označuje za pomstu za kritiku Kremľa ako aj jeho odhodlanosť odhaľovať korupciu na vysokých miestach. Dni predtým, ako bol zavraždený, údajne pracoval na správe o vysielaní ruských vojakov do bojov na Ukrajinu. Putin, ktorý bol častým terčom Nemcovovej kritiky a podiel Rusov na kríze odmieta, jeho usmrtenie tvrdo odsúdil a označil za "hanebnú tragédiu". Nemcovovi spolupracovníci sa však pýtajú, prečo polícii trvalo tak dlho prísť na miesto činu a hoci oblasť okolo Kremľa je prísne monitorovaná, páchateľ dokázal vystreliť šesť striel a nepozorovane utiecť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies