Kadúc: Paška ukončil rokovanie v rozpore s rokovacím poriadkom

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 15:48 • 2 min
Kadúc: Paška ukončil rokovanie v rozpore s rokovacím poriadkom

BRATISLAVA – Predseda NR SR Pavol Paška dnes ukončil schôdzu parlamentu podľa poslanca NR SR Miroslava Kadúca (OĽaNO) v rozpore s rokovacím poriadkom.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Kadúc pre agentúru SITA, paragraf, ktorý Paška použil, sa používa na iný účel, ako je ten, aby sa ukončila schôdza bez toho, aby sa hlasovalo o prerokovaných bodoch. Paškovo konanie podľa neho spôsobí to, že väčšina poslaneckých návrhov sa bude musieť stiahnuť z rokovania, pretože ich účinnosť bola plánovaná od septembra. „Návrhy teda stratia svoju relevanciu,“ konštatoval.

Nezaradený poslanec Alojz Hlina dnes neumožnil parlamentu hlasovať o prerokovaných bodoch programu 21. schôdze, keď sa postavil za rečnícky pult a nechcel ho opustiť. Predseda parlamentu Pavol Paška preto po viacerých neúspešných výzvach, aby sa Hlina posadil do lavice a umožnil hlasovanie, ukončil 21. schôdzu s tým, že o dvoch desiatkach poslaneckých návrhov sa bude hlasovať na najbližšej riadnej schôdzi, ktorá sa podľa harmonogramu uskutoční v septembri. Hlasovaním mali poslanci ukončiť 21. schôdzu, prerokovali totiž už všetky návrhy noviel a zákonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies