Kábloví operátori sa chcú aktívne podieľať na príprave autorského zákona

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:41 • 2 min
Kábloví operátori sa chcú aktívne podieľať na príprave autorského zákona

Kábloví operátori sa chcú aktívne podieľať na príprave autorského zákona

slovakia

left justify in out

Aktívna účasť na príprave novelizácie autorského zákona, dosiahnutie súhlasu vysielateľov pre retransmisiu žiadaných programov sú priority Slovenskej asociácie pre káblové telekomunikácie (SAKT) na najbližšie obdobie. Zhodli sa na tom delegáti dvojdňového kongresu, ktorý sa začal dnes v Bratislave.
Ako povedal pre TASR výkonný viceprezident asociácie Vladimír Izák, problematickou ostáva oblasť platieb pre ochranné zväzy, ktoré majú často neprimerané finančné požiadavky. Preto sa v ďalšom období zamerajú aj na túto oblasť. Členov asociácie, káblových operátorov, ohrozujú firmy, ktoré majú neúmerne nízke ceny, ako aj SKY linkové pripojenia bez platenia ochranárskym zväzom.
Pozornosť káblových operátorov sa v súčasnosti sústreďuje na pripravované digitálne vysielanie, pričom ešte niekoľko rokov, keďže vybavenosť domácností prijímačmi schopnými prijímať digitálny signál je ešte veľmi nízka, musia zabezpečiť pokračovanie aj v analógovom vysielaní.
SAKT združuje vyše 150 členov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies