K tichomorskému pobrežiu priplávalo oveľa menej korytnačiek ako v minulosti

NETKY.SK • 6 September 2013, 08:33 • 2 min
K tichomorskému pobrežiu priplávalo oveľa menej korytnačiek ako v minulosti

MANAGUA - Počet morských korytnačiek, ktoré tohto roku doplávali k tichomorskému pobrežiu Nikaraguy sa výrazne znížil. Príčinou môžu byť klimatické zmeny. S odvolaním sa na miestne úrady a ochranárske organizácie to dnes uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Miestne úrady životného prostredia uvádzajú, že v mesiacoch júl a august doplávalo na pobrežie štátu Rivas 2000 korytnačiek, pričom za rovnaké obdobie minulého roka ich bolo až 23.000. Delegát pre životné prostredie Mario Rodriguez vo štvrtok povedal, že miestne orgány a dobrovoľníci očakávali v pondelok až 5000 korytnačiek, ale na pobrežie sa ich dostalo len 92. Podľa Rodrigueza ide o najväčší úbytok populácie korytnačiek za posledných desať rokov.  Odborníci tvrdia, že úbytok môže byť spôsobený zmenou podnebia, ktorá ovplyvňuje teplotu vody v oceáne a morské prúdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies