Explózia na poškodenom potrubí v Mexiku si vyžiadala najmenej 66 obetí

NETKY.SK • 19 Január 2019, 16:32 • 2 min
Explózia na poškodenom potrubí v Mexiku si vyžiadala najmenej 66 obetí

MEXIKO - Najmenej 66 mŕtvych a 76 ťažko popálených ľudí si vyžiadala mohutná explózia a následný požiar v okolí zlodejmi poškodeného potrubia na prepravu pohonných hmôt v strednej časti Mexika.

slovakia

left justify in out

O náraste počtu mŕtvych informoval v sobotu guvernér mexického štátu Hidalgo Omar Fayad. Predtým z miesta nehody hlásili 21 obetí. Podľa agentúry AP tragédiu spôsobili zlodeji, ktorí navŕtali potrubie. Na miesto sa následne zbehli ľudia z okolia, aby si do prinesených nádob nabrali z vytekajúceho paliva.

 

 

Incident sa odohral v piatok v blízkosti mesta Tlahuelilpan v štáte Hidalgo. Podobnú udalosť hlásili v ten istý deň aj zo susedného štátu Queretaro, kde pre zámerné poškodenie potrubia vypukol rozsiahly požiar v úseku pri meste San Juan del Rio. Ide však o neosídlenú oblasť, takže riziko strát na životoch nehrozí, píše AP.

 

 

Nový mexický prezident Andrés Manuel López Obrador, ktorý sa úradu ujal 1. decembra 2018, sa zaviazal, že bude bojovať proti podobným krádežiam.

 

Za prvých desať mesiacov roku 2018 bolo zaznamenaných 12.581 prípadov krádeže pohonných hmôt po poškodení potrubia. Vláda v súvislosti s tým vyslala do terénu 3200 príslušníkov námornej pechoty, aby hliadkovali v blízkosti rafinérií a ich infraštruktúry.

 

Nové vedenie štátu chce tiež uprednostňovať prepravu ropných produktov cisternovými vozidlami - naráža však na ich nedostatok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona