Južnou Kaliforniou otriasla séria zemetrasení

NETKY.SK • 27 August 2012, 06:41 • 2 min
Južnou Kaliforniou otriasla séria zemetrasení

Južnou Kaliforniou otriasla séria zemetrasení - Svet Desiatky menších a stredne silných zemetrasení otriasli v nedeľu južnou Kaliforniou. Najsilnejšie malo magnitúdu 5,3 a došlo k nemu krátko po poludní asi päť kilometrov od mesta Brawley neďaleko mexicke

slovakia

left justify in out

imgDesiatky menších a stredne silných zemetrasení otriasli v nedeľu južnou Kaliforniou. Najsilnejšie malo magnitúdu 5,3 a došlo k nemu krátko po poludní asi päť kilometrov od mesta Brawley neďaleko mexickej hranice.
      O niekoľko minút neskôr nasledovalo zemetrasenie s magnitúdou 4,9, uviedol zástupca amerického geologického inštitútu.
      Prvé otrasy s magnitúdou 3,9 nastali dve a pol hodiny predtým a v oblasti okolo jazera Salton Sea zaregistrovali celkovo vyše 100 dotrasov. Otrasy pocítili aj vo väčších vzdialenostiach, okrem iného pri pobreží v okrese San Diego či v častiach severného Mexika.
      "Zdalo sa, akoby došlo k zemetraseniu každých 15 minút. Jedno za druhým. Mám malé deti, sú vystrašené a nechcú sa vrátiť dnu," povedal Mike Patel, manažér motela v Brawley. Obyvatelia uvádzali, že pri otrasoch zeme im v domoch padali rôzne predmety. Podľa polície vznikli menšie škody na viacerých budovách v centre. Zranenia neboli hlásené.
      V regióne nie sú podľa geologického inštitútu takéto zhluky zemetrasení neobvyklé, posledný silnejší zaznamenali v roku 2005 po zemetrasení s magnitúdou 5,1.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies