Južná Kórea poslala do KĽDR dodávku múky

NETKY.SK • 27 Január 2012, 08:13 • 2 min
Južná Kórea poslala do KĽDR dodávku múky

Južná Kórea poslala do KĽDR dodávku múky - Politika Južná Kórea poslala do susednej Severnej Kórey prvú dodávku múky od minulomesačnej smrti vodcu Kim Čong-ila. Potravinová pomoc prichádza v čase, keď sa Severná Kórea zjednocuje okolo nového lídra Kim Čon

slovakia

left justify in out

img

Južná Kórea poslala do susednej Severnej Kórey prvú dodávku múky od minulomesačnej smrti vodcu Kim Čong-ila.
      Potravinová pomoc prichádza v čase, keď sa Severná Kórea zjednocuje okolo nového lídra Kim Čong-una, ktorý nahradil svojho otca po jeho úmrtí na srdcový záchvat. Pchjongjang odvtedy vyhlasoval, že nikdy nebude rokovať a pestovať vzťahy so súčasnou vládou v Soule.
      Dnešné zábery televízie AP Television News v juhokórejskom pohraničnom meste Pchadžu ukázali kolónu kamiónov vezúcich 180 ton múky, ako prekračujú hranice s chudobnou Severnou Kóreou.
      Juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie informovalo, že s potravinovou pomocou určenou deťom cestuje skupina občianskych predstaviteľov. Soul už tento mesiac poskytol dodávku pomoci, ale nesprevádzali ju žiadni civilisti.
      Južná Kórea tvrdí, že neobnoví potravinovú pomoc vo veľkom meradle, kým Kórejská ľudovodemokratická republika nepodnikne jednoznačné kroky ohľadne jadrového odzbrojenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies