Južná Kórea pokračuje v provokácii KĽDR: Zdvojnásobí počet propagandistických ampliónov na hranici

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 11:17 • 2 min
Južná Kórea pokračuje v provokácii KĽDR: Zdvojnásobí počet propagandistických ampliónov na hranici

SOUL - Južná Kórea plánuje zdvojnásobiť počet ampliónov, ktorými bude vysielať na hraniciach s KĽDR posolstvá proti severokórejskému režimu. Informovali o tom dnes miestne médiá, ktoré cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Toto opatrenie je reakciou na nedávne skúšky balistických striel, ktoré podnikol Pchjongjang, uviedol podľa agentúry Jonhap nemenovaný predstaviteľ juhokórejskej armády.

 

"Do konca roka plánujeme pridať približne desať nových vysielacích zariadení s ampliónmi, ktoré budú šíriť odkazy proti Severnej Kórei," spresnil predstaviteľ.

 

Cieľom vysielania cez amplióny je "informovať severokórejskú armádu a ľud o realite - o tom, že režim Kim Čong-una klame svojich občanov a poškodzuje ekonomiku, keď robí dvojitú politiku: snaží sa totiž o vývoj jadrových zbraní a zároveň o rozvoj hospodárstva," vysvetlil predstaviteľ juhokórejskej armády.

 

Juhokórejská armáda má v súčasnosti na hranici s KĽDR v prevádzke 11 staníc s ampliónmi a šíri nimi odkazy kritické voči vodcovi Severnej Kórey Kim Čong-unovi a jeho vláde.

 

Nové amplióny bude počuť do vzdialenosti vyše desiatich kilometrov od hranice, dodala agentúra Jonhap.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies