Ak odsúdený muž počas piatich rokov poruší podmienku, pôjde na 155 rokov do väzenia

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 14:33 • 2 min
Ak odsúdený muž počas piatich rokov poruší podmienku, pôjde na 155 rokov do väzenia

ANTALYA - Mužovi hrozí 155 rokov väzenia, ak sa v priebehu nasledujúcich piatich rokov dopustí akejkoľvek menšej trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Odsúdenému podvodníkovi sa podarilo podmienečne odložiť jeho trest 155 rokov odňatia slobody na 5 rokov. Bol varovaný, že pôjde za mreže, ak spácha hoci len drobnú trestnú činnosť. 

 

img

 

Čo vyviedol?

 

Muž je podľa miestnych zákonov o ochrane súkromia označený iba ako Nihat Umut K.  Vytvoril cenovo dostupnú webovú stránku, ktorá ľuďom sľubovala ročný zisk, ak investujú.  Ľuďom, ktorí investovali do tejto webovej stránky, od januára 2018 v juhotureckom meste Antalya v okrese Muratpasa, bola tiež sľúbená ľahká cesta k zárobku sledovaním reklám.

 

Muž údajne zarobil 60 000 Eur za štyri mesiace, čo si všimol daňový úrad. Ľudia zapojení do "zárobku" sa sťažovali na vlastníka stránky s tým, že nedostali svoju sľúbenú odmenu. Podľa vyšetrovania Nihat podviedol viac ako 102 ľudí, ktorí investovali do jeho podnikania v rozpätí jedného roka predtým, ako bol 5. apríla 2019 zatknutý.

 

Podľa právnika obžalovaného, Safaka Baysala, spoločnosť Nihatova spoločnosť pôvodne otvorila investičnú webovú stránku, ktorá bola registrovanou spoločnosťou. Webová stránka však bola počas inšpekcie zatvorená a systém nemohol fungovať, takže investori nemohli dostať svoje sľúbené peniaze.

 

Mohlo by vás zaujímať: 18-ročné dievča lákalo muža na pohlavný styk. Jej komplici ho zbili a okradli

 

img

 

Nihat strávil jeden rok vo väzení, kým súdny proces prebiehal, a podľa jeho právnika boli v tom čase všetkým obetiam vrátené peniaze. Súd odsúdil obžalovaného na 155 rokov odňatia slobody, rozhodol však o odklade výkonu trestu. Ak Nihat nebude v priebehu nasledujúcich piatich rokov čistý z akýchkoľvek trestných činov, jeho trest bude zrušený, inak si odpyká celý trest.

 

"Môj klient by nemal byť účastníkom žiadneho rozsudku päť rokov. Aj keď bude náhodou odsúdený na jeden deň, bude výsledok katastrofický a následne bude uväznený celkovo na 155 rokov," uviedol pravnik Baysala. Uviedol portál ledbible.com.

 

Takýto trest nie je vo svete ojedinelý. Ešte v decembri bol 71-ročný muž prepustený z väzenia po tom, čo bol za predaj marihuany odsúdený na 90 rokov za mrežami.

 

img

 

Prečítajte si ďalší zaujímavý článok: Unesené 12-ročné dievča spútali, znásilnili, a prinútili vydať sa za únoscu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies