Južná Kórea dúfa v zlepšenie vzťahov s Japonskom

NETKY.SK • 16 Október 2015, 07:20 • 2 min
Južná Kórea dúfa v zlepšenie vzťahov s Japonskom

WASHINGTON - Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje vyslovila nádej, že trojstranný summit lídrov Južnej Kórey, Číny a Japonska bude príležitosťou na posilnenie stability v oblasti severovýchodnej Ázie a zlepšenie juhokórejsko-japonských vzťahov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"O dva týždne budeme po 3,5-ročnej prestávke hostiteľskou krajinou kórejsko-japonsko-čínskeho trojstranného summitu," uviedla vo štvrtok Pak Kun-hje počas návštevy Spojených štátov, pričom dodala, že summit bude významnou príležitosťou na upevnenie mieru a stability v oblasti severovýchodnej Ázie, ako aj zlepšenie vzťahov s Japonskom.


"Dúfam, že tento trojstranný summit nám poskytne príležitosť odstrániť prekážky, ktoré stoja v ceste dvojstranným vzťahom (s Japonskom), a viesť úprimné rozhovory o napredovaní k spoločnej budúcnosti," uviedla vo Washingtone juhokórejská prezidentka.


Vzťahy medzi Japonskom a Južnou Kóreou sú veľmi napäté ohľadom územných sporov a rozdielneho vnímania vojnových dejín. Kórejský polostrov bol v rokoch 1910-45 pod japonskou koloniálnou nadvládou.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies