Rodičia nezabudnite! Každé dieťa sa pri nástupe do školy musí preukázať potvrdením o bezpríznakovosti

NETKY.SK • 1 September 2021, 16:27 • 2 min
Rodičia nezabudnite! Každé dieťa sa pri nástupe do školy musí preukázať potvrdením o bezpríznakovosti

BRATISLAVA - Pri prvom nástupe do školy predloží rodič školáka písomné vyhlásenie o jeho bezpríznakovosti na ochorenie Covid-19.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v dokumente najčastejšie kladených otázok k školskému semaforu, manuálu pre všetky druhy škôl a školských zariadení v školskom roku 2021/2022.

 

Toto vyhlásenie budú musieť rodičia predkladať aj po každom prerušení dochádzky do školy, ktoré trvá tri a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní, vrátane víkendov a sviatkov.

 

V zmysle COVID automatu je vyhlásenie o bezpríznakovosti potrebné doložiť vo všetkých farbách okresov okrem zelenej. Tam to však rezort školstva taktiež odporúča.

 

Predkladať písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti je potrebné vo všetkých školách a školských zariadeniach. Týka sa to napríklad aj jazykových škôl, centier voľného času, nástupu na internát, základných umeleckých škôl.

 

V prípade, že sa škola nachádza v zelenom okrese COVID automatu a dieťa toto vyhlásenie zabudne doma, tak ďalší postup je na zvážení školy. V ostatných okresoch musí dieťa toto vyhlásenie predložiť.

 

"Ak ho zabudne doma, rodič má tri možnosti. Odoslať ho škole prostredníctvom ASC agendy (Edupage) alebo e-školy. Druhou možnosťou je poslať sken písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti e-mailom alebo kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať," dodal rezort školstva v dokumente zverejnenom na svojom webe.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies