Počas demonštrácie v Sudáne zahynuli niekoľkí študenti

NETKY.SK • 29 Júl 2019, 21:05 • 2 min
Počas demonštrácie v Sudáne zahynuli niekoľkí študenti

CHARTÚM - Päť ľudí zahynulo počas dnešnej demonštrácie proti nedostatku potravín a pohonných hmôt, ktorá sa konala v meste al-Ubajjid v sudánskom štáte Severný Kurdufán.

slovakia

left justify in out

Situácia vyvrcholila až streľbou do davu demonštrantov. Štyria z nich boli len stredoškolskými študentmi. "Medzi piatimi hrdinsky padlými sú štyria stredoškolskí študenti," uviedol pre AFP jeden z vodcov hlavnej opozičnej organizácia Aliancia za slobodu a zmenu (ALC) Babikir Fajsal. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

معليش معليش معليييييييش معليش ماعندنا جيش .. 💔😔 سنوثق حتى تثبت ادانتكم #توثيق_مجزره_القياده_العامه #حنبنيهو البنحلم بيهو يوماتي #مدن_السودان_تنتفض #مدنياااااو #تسقط_بس #blueforsudan #السودان #sudanese #sudan #اعتصام_القياده_العامه # #الجيش_السوداني #وطني #الثورة_مستمرة #الثورة_السودانية #كنداكة #كنداكات #شفاته #سودانيات #النشيد_الوطني_السوداني #الخرطوم #امدرمان #تسقط_تالت #سلميه #تسقط_بس #المجلس_العسكري_الإنتقالي #مجزرة_القيادة_العامة #جنجويد #تسقط_تالت_بس #تجمع_المهنيين_السوداني #imthesudanrevlution

Príspevok, ktorý zdieľa حسن Hassan (@hassanalsadg),

 

Počet obetí vrátane štyroch stredoškolákov potvrdili aj miestni obyvatelia a novinári pôsobiaci v meste al-Ubajjid. V dôsledku protestov vyhlásil úrad guvernéra v piatich mestách štátu Severný Kurdufán zákaz nočného vychádzania, ktorý bude až do odvolania platiť od 21.00 h do 06.00 h. V reakcii na "masaker", vyzvali opozičné organizácie na ďalšie demonštrácie a protestné zhromaždenia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies