Čiernohorská polícia zatkla deväť ľudí v prípade útoku na novinárku

NETKY.SK • 19 Február 2019, 20:52 • 2 min
Čiernohorská polícia zatkla deväť ľudí v prípade útoku na novinárku

PODGORICA - Čiernohorská polícia zadržala deväť osôb podozrivých v prípade streľby na investigatívnu novinárku Oliveru Lakičovú, ku ktorej došlo v máji 2018. S odvolaním sa na utorkové vyhlásenie miestnej polície v Podgorici o tom informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli predstavitelia polície, deväť zadržaných osôb, časť z ktorých zatkli v zahraničí, je pravdepodobne súčasťou "zločineckej skupiny".

 

Osoby sú podozrivé z toho, že "pripravili" plán útoku a "vážne zranili" Lakičovú. Novinárka, ktorá sa vo svojej investigatívnej práci venovala najmä organizovanému zločinu, utrpela pri útoku strelné poranenie nohy.

 

Lakičová je dlhoročnou redaktorkou denníka Vijesti kritizujúceho najmä súčasného čiernohorského prezidenta a bývalého premiéra Mila Djukanoviča.

 

 

Obeťou útoku sa novinárka stala už v roku 2012, keď ju fyzicky napadol muž, ktorého polícia neskôr zadržala. Vzhľadom na výhražné odkazy, ktoré Lakičová v súvislosti so svojou prácou dostávala, žila takmer tri roky pod policajnou ochranou.

 

Ako uviedla AFP, v Čiernej Hore sa od roku 2004 stala terčom podobných útokov viac ako desiatka novinárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies