Juraj Varga si Veľkonočné sviatky na Slovensku moc neužil. Už dnes sa totiž postavil na štart pretekov v Portugalsku

NETKY.SK • 3 Apríl 2024, 10:00 • 2 min
Juraj Varga si Veľkonočné sviatky na Slovensku moc neužil. Už dnes sa totiž postavil na štart pretekov v Portugalsku

Po ročnej pauze zavítali Majstrovstvá sveta opäť do Európy a po prvýkrát do Portugalska a už v utorok 3. apríla odštartovala prestížna Rally Raid Portugal.

slovakia

left justify in out

Tretie podujatie svetového pohára 2024 v Cross Country Rally sa začalo 3. apríla prológom a prvou etapou.

Portugalské preteky celkom určite preveria nastavenia Jurajovej štvorkolky, ktorá dostala nové úpravy. Dva mesiace testovania by mali priniesť svoje ovocie na takmer 1800 km dlhej trati, ktorá je rozložená do štyroch portugalských a jednej španielskej etapy.

Ako sám Juraj Varga povedal: „Po Dakare sme prakticky okamžite začali pracovať na Raptore. Zamerali sme sa najmä na výkon motora, pretože práve pre slabší výkon sme na Dakare zaostávali za tými najlepšími. Môžem povedať, že s aktuálnym nastavením som nad mieru spokojný, ale skutočný výsledok uvidíme až na trati.“

Celý tím Varga Motorsport priletel spoločne s Jurajom do Lisabonu už vo štvrtok 28. marca večer. Následne mali dva celé dni na testy a posledné úpravy. V utorok 2. apríla prebehli posledné technické skúšky, ktoré Juraj absolvoval bez problémov a hoci má Juraj Varga bohaté skúsenosti so štartami na prestížnych pretekoch akými bez pochýb sú Dakar rally, či Maroko, predsa len bude pre neho štart v Portugalsku značnou výzvou.

Konkurencia bude veľká, pretože na pretekoch sa zúčastnia jazdci z celého sveta, čo zaručuje aj vysokú kvalitu celého podujatia.
Počasie v Portugalsku je typicky aprílové, dážď strieda slnko a podľa informácií, ktoré od organizátorov máme je celá trať značne premočená, čo taktiež naznačuje zaujímavý priebeh celého závodu.

Pretek je rozložený do piatich dní a do piatich náročných etáp. Posledná piata etapa odštartuje 7. apríla dopoludnia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: VARGA Motorsport Team, o.z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies