Juncker zložil Merkelovej poklonu za jej utečenecku politiku

NETKY.SK • 24 Máj 2019, 7:14 • 2 min
Juncker zložil Merkelovej poklonu za jej utečenecku politiku

BERLÍN - Dosluhujúci predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker vyjadril súhlas a podporu spôsobu, akým nemecká kancelárka Angela Merkelová riešila migračnú krízu.

slovakia

left justify in out

"Angela Merkelová spravila na jeseň roku 2015 správnu vec, a dejiny jej (raz) dajú za pravdu," vyjadril sa Juncker v rozhovore pre piatkové vydanie nemeckého bulvárneho denníka Bild, "Ak by zatvorila nemecké hranice, Rakúsko a Maďarsko by pod náporom utečencov skolabovali. Taká je pravda," dodal.

 

img

 

Okrem toho sa novinári predsedu Európskej komisie pýtali aj to, aký je jeho názor na spôsob vedenia politiky zo strany nemeckej kancelárky, či úniu viedla alebo naopak rozdeľovala. "Z Berlína môžete ovplyvniť veľa vecí, to je pravda. Jediná osoba však nemôže EÚ ani viesť, ani rozdeliť. V Európe vždy potrebujete stabilne spoľahlivých spojencov a mnoho priateľov, ak chcete niečo dosiahnuť," vysvetlil.

 

img

 

Juncker evidentne súhlasí s politikou i názormi Angely Merkelovej nakoľko ju nazval „bystrou mysľou“. Vyjadril sa, že tak ona, ako aj iní podobne rozmýšľajúci politici v rozhodujúcich chvíľach spájali ľudí. Nemecko však metaforicky vníma skôr ako „pomalý tanker“ než „rýchly motorový čln“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona