Na Slovensku je nakazených už 471 ľudí, nemocnice dostanú pľúcne ventilácie

NETKY.SK • 4 Apríl 2020, 11:43 • 2 min
Na Slovensku je nakazených už 471 ľudí, nemocnice dostanú pľúcne ventilácie

Premiér Igor Matovič v sobotu 04. apríla informoval, že na Slovensku pribudlo počas piatka 21 nových prípadov nákazy novým koronavírusom z 1889 testovaných. Celkovo ich na Slovensku je 471.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počet negatívnych testov je viac než 13-tisíc

Ministerstvo zdravotníctva doplnilo, že počet testov s negatívnym výsledkom sa tak na Slovensku vyšplhal na 13.160. Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 72 bol nový koronavírus potvrdený, v 93 prípadoch sa čaká na výsledok testov.

 

Odkiaľ pochádzajú noví nakazení?

Rezort tiež spresnil, že v nových prípadoch z piatka ide o 65-ročnú ženu zo Žiliny, 58-ročného muža z Banskej Bystrice, 58-ročnú ženu zo Žiliny, 54-ročnú ženu z Prešova, 53-ročnú ženu z Prievidze, dvoch 50-ročných mužov z Košíc, 48-ročnú ženu z Trenčína, 46-ročného muža z Prievidze, 41-ročného muža z Kežmarku, 41-ročného muža z Prešova, 40-ročného muža z Tvrdošína, 33-ročného muža z Prešova, 33-ročného muža z Trnavy, 30-ročného muža z Michaloviec, 29-ročného muža zo Skalice, 28-ročného muža z Brezna, 26-ročnú ženu z Trnavy, 24-ročného muža z Bratislavy, 24-ročného muža z Trenčína a dvojročného chlapca z Trebišova.

 

img

 

Do nemocníc poputujú nové pľúcne ventilácie

Výrobca zdravotníckej techniky Chirana Medical dodá do konca júna do slovenských nemocníc 300 pľúcnych ventilácií. Ide o rozhodujúci prístroj pri záchrane pacientov, ktorým zlyhávajú pľúca v dôsledku ochorenia Covid-19. O dohode s vedením Chirana Medical informoval po návšteve spoločnosti v Starej Turej predseda vlády Igor Matovič. Dodal, že ide o prístroje špičkovej kvality, pričom Chirana zvýši ich produkciu na štvornásobok. Zmluvu na výrobu prístrojov označil Matovič za kľúčovú pre slovenského pacienta v boji s koronavírusom.

 

img

 

V nemocniciach bude prístrojov dostatok
Momentálne majú slovenské nemocnice k dispozícii asi 500 pľúcnych ventilátorov. Podľa aktualizovaného modelu Inštitútu zdravotnej politiky ich bude Slovensko začiatkom júla potrebovať viac ako tisíc. Minister zdravotníctva Marek Krajčí v tejto súvislosti informoval, že v procese prípravy je ďalší kontrakt, Slovensko bude mať podľa neho v júli dostatok prístrojov, vrátane rezervy. V príprave je aj ďalší personál, pretože aj od dostatku kvalifikovaných zdravotníkov bude závisieť zvládnutie očakávanej koronavírusovej špičky začiatkom júla.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies