Johnson chce, aby sa o dohode o brexite hlasovalo ešte pred Vianocami

NETKY.SK • 24 November 2019, 13:56 • 2 min
Johnson chce, aby sa o dohode o brexite hlasovalo ešte pred Vianocami

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson chce, aby sa hlasovanie o novej dohode o brexite, ktorú s EÚ uzavrela jeho vláda, uskutočnilo v britskom parlamente ešte pred Vianocami.

slovakia

left justify in out

Johnson sa takto vyjadril v nedeľu, keď sa v Birminghame očakáva zverejnenie detailného volebného programu jeho Konzervatívnej strany, informuje v nedeľu agentúra DPA.

 

Johnson povedal, že príslušné schválenie revidovanej dohody o brexite v parlamente by bolo "pre krajinu predčasným vianočným darčekom" a občania by si tak užili sviatočné obdobie bez brexitu.

 

"Je načase obrátiť list - spojený v uplynulých rokoch s nepokojom, odkladaním a sporom - a začať novú kapitolu v úžasných dejinách tejto krajiny," napísal Johnson na Twitteri.

 

Britský parlament 29. októbra schválil návrh premiéra Borisa Johnsona, na základe ktorého sa 12. decembra v Británii uskutočnia predčasné voľby. Rozhodnutie bolo prijaté po tom, ako došlo k opätovnému odkladu brexitu z 31. októbra 2019 na 31. januára 2020.

 

Konzervatívna strana doposiaľ publikovala len časť svojho volebného programu. Okrem iného prisľúbila, že nezvýši daň z príjmu a značne investuje do Národnej zdravotnej služby (NHS).

 

Hlavná opozičná Labouristická strana zverejnila svoj volebný program vo štvrtok. Vykreslila v ňom plány na radikálne zvýšenie verejných výdavkov, rozsiahle znárodnenie infraštruktúry, nárast minimálnej mzdy, zrušenie školného na univerzitách či bezplatný prístup na internet pre každého.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies