Juhozápadu Slovenska dnes hrozia búrky spolu s krúpami

NETKY.SK • 29 August 2016, 11:49 • 2 min
Juhozápadu Slovenska dnes hrozia búrky spolu s krúpami

BRATISLAVA - V juhozápadnej časti Slovenska sa v najbližších hodinách môžu vyskytnúť búrky spojené s krúpami a intenzívnymi lejakmi.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okresy Bratislavského, Trnavského i Trenčianskeho kraja výstrahu 1. stupňa.

 

Výstraha platí do 14.00 h. Meteorológovia očakávajú, že pri búrkach môžu úhrny zrážok dosiahnuť 20 až 30 mm. Sprievodným javom môže byť aj nárazový vietor s rýchlosťou 60 - 85 km/h.

 

Pri búrkach podľa meteorológov nemožno vylúčiť ani prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov, ako napríklad stekanie vody zo svahov, bahnotok či zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov.

 

V Tatrách a okolí hrozia búrky s krúpami

V oblasti Vysokých a Nízkych Tatier môžu dnešné popoludnie pokaziť búrky s krúpami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahou 1. stupňa upozorňuje, že riziko búrok hrozí do 18.30 h.

 

Meteorológovia uvádzajú, že búrky môže sprevádzať intenzívny lejak s úhrnom zrážok 20 až 30 mm i nárazy vetra, dosahujúce rýchlosť 60 až 85 km/h.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies