J.SLOTA: Spišiakova kvalita nestojí na objavení nejakých ohlodaných mŕtvol

NETKY.SK • 18 Máj 2011, 11:41 • 2 min
J.SLOTA: Spišiakova kvalita nestojí na objavení nejakých ohlodaných mŕtvol

J.SLOTA: Spišiakova kvalita nestojí na objavení nejakých ohlodaných mŕtvol

slovakia

left justify in out

img

Kvalita policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka podľa predsedu SNS Jána Slotu nestojí a nepadá na tom, že "boli našťastie objavené nejaké ohlodané mŕtvoly". "Dúfam, že ich nevyhrabal samotný Cattani," povedal Slota pre TASR na margo objavenia dvoch pravdepodobných obetí kanibala z Kysaku.
      Dodal, že by sa Jaroslavovi Spišiakovi ospravedlnil, ak by telá objavili na základe jeho práce. "Ale podľa mňa má na tom asi takú zásluhu, ako ja na objavení Cheopsovej pyramídy," povedal Slota, podľa ktorého zásluhy za úspech patria príslušníkom Policajného zboru, ktorí vraha vypátrali a zajali.
      Slota zároveň zdôraznil, že on osobne urobí všetko pre to, aby bol "vyslyšaný aj hlas tých policajtov, ktorí nie sú spokojní s činnosťou policajného prezidenta".
      "S pánom Spišiakom budeme konzultovať ohľadom jeho osoby, s pani premiérkou, ktorá ešte možno na pár mesiacov ostáva na svojom poste. A som zvedavý, či dodržala slovo a oznámi, ako sa postavila k obvineniam, ktoré som jej predostrel. Obvineniam zo strany policajtov, ja som bol len sprostredkovateľ," dodal Slota s tým, že premiérka zatiaľ prisľúbené vyjadrenie neposkytla.
      Policajný prezident Jaroslav Spišiak včera (17. mája) uviedol, že informácie z počítača Mateja Čurka obvineného z prípravy vraždy a podozrivého z kanibalizmu umožnili polícii lokalizovať miesta v lesoch neďaleko Kysaku, na ktorých sa našiel improvizovaný oltár, rôzne pracovné nástroje a plytký hrob s dvomi ženskými telami.
      "Identifikovali sme hrob, v ktorom sme našli pozostatky dvoch ženských tiel pochovaných v plytkom hrobe a prikrytých fóliou. Konštatovali sme, že ide o dve telá ženského pohlavia, ktorým boli oddelené niektoré časti tela," povedal Spišiak s tým, že chýbajúce časti tiel zodpovedali fotografiám, ktoré Čurko mailom posielal do Švajčiarska. Polícia zhabala v Čurkovom dome veľké množstvo výpočtovej techniky. Keď sa technikom podarilo prelomiť heslá, našli v počítačoch usvedčujúce fotografie a GPS súradnice, na základe ktorých bolo identifikované miesto hrobu, ako aj ďalšie dve miesta s dôkazmi.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies