Johnson tlačí na britský parlament, v hre sú aj ďalšie voľby

NETKY.SK • 22 Október 2019, 16:59 • 2 min
Johnson tlačí na britský parlament, v hre sú aj ďalšie voľby

LONDÝN - V britskom parlamente sa dnes premiér Johnson vyjadril, že pokiaľ poslanci neschvália harmonogram legislatívneho procesu, nastane situácia, že sa vypíšu nové voľby ktoré by sa mali konať ešte pred Vianocami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ak bude parlament znovu hlasovať za odklad tým, tým že neodhlasuje návrh programu a EÚ ponúkne odklad do 31. januára, tak návrh stiahneme, parlament nebude mať už nijaký program a zabezpečíme, aby sa do Vianoc konali voľby," povedal britský premiér.

 

img

 

Johnson sa usiluje pretlačiť parlamentom svoj návrh dohody o brexite, ktorú dosiahol s Európskou úniou, v priebehu troch dní, pretože odchod Británie z Únie je naplánovaný na 31. októbra. Ešte predtým však parlament musí vysloviť súhlas s vládnym návrhom vykonávacieho zákona, ktorým by sa dokument s vyrokovanými podmienkami brexitu previedol do britského práva.

 

img

 

Následne však poslanci budú hlasovať o harmonograme prerokúvania tohto zákona, ktoré by malo prebehnúť v skrátenom legislatívnom konaní. Novú dohodu o brexite musí ešte schváliť Európsky parlament.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies