Johnny Depp sa v Black Mass zmenil na diabolského gangstra

NETKY.SK • 15 September 2015, 10:30 • 2 min
Johnny Depp sa v Black Mass zmenil na diabolského gangstra

TORONTO - V pondelok večer uviedli na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte krimi drámu Black Mass: Špinavá hra režiséra Scotta Coopera. Hlavnú úlohu si v nej zahral Johnny Depp. Vo filme sa ďalej objavili aj Joel Edgerton, Rory Cochrane, Kevin Bacon, Jesse Plemons, Dakota Johnson, Corey Stoll, Adam Scott či Julianne Nicholson.

slovakia

left justify in out

Príbeh založený na skutočných udalostiach približuje život Whiteyho Bulgera (Johnny Depp), bostonského gangstra a brata štátneho senátora (Benedict Cumberbatch), ktorý sa stal informátorom FBI a neskôr jedným z desiatich najhľadanejších zločincov sveta.

 


Kým za premenu zovňajška vďačil Depp dlhoročnému spolupracovníkovi, oscarovému odborníkovi na masky, Joelovi Harlowovi a niekoľkým hodinám stráveným v maskérni, so snahou o docielenie čo najvernejšej podoby mu pomohli aj miestni ľudia. "Dôveryhodnosť mojej postavy nespočívala len v maskách a oblečení, ale tiež v chôdzi, držaní tela, gestách a prízvuku. Južný Boston má svoj jedinečný prízvuk a pri jeho zdokonaľovaní mi boli nesmierne nápomocní obyvatelia tejto mestskej časti,” uviedol Depp.


Na tlačovej konferencii herec prezradil okrem iného aj to, koľko podrobného výskumu sa ukrýva za stvárnením človeka, ktorý skutočne žije či žil. „Keď hráte vymyslenú postavu, dá sa s ňou experimentovať. Keď ale ide o niekoho z reálneho života, pociťujete voči nemu neskutočnú dávku zodpovednosti a to, aby ste ho vykreslili čo najvernejšie. Nezáleží pritom, či ide o kladného alebo záporného hrdinu. Aspoň u mňa to tak funguje,“ uzavrel.


Režisér Cooper priznal, že je dlhoročným fanúšikom Johnnyho Deppa a vidieť ho v akcii bolo fascinujúce. „Nikdy som nepochyboval o tom, že po fyzickej stránke to Johnny dá bez problémov. Ako režiséra filmu a milovníka kinematografie ale bolo pre mňa najpôsobivejšou transformáciou to, že chlap, ktorý je v bežnom živote veľmi milý, oduševnený a láskavý, reč je tebe Johnny, sa zrazu stane chladným, prefíkaným a v niektorých momentoch až diabolským. Bolo magické to sledovať,” vyznal sa novinárom i Deppovi.


Do slovenských kín by mal film Black Mass: Špinavá hra doraziť 19. novembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies