Jeden z členov gangu Charlesa Mansona zostane aj naďalej vo väzení

NETKY.SK • 28 Október 2016, 08:55 • 2 min
Jeden z členov gangu Charlesa Mansona zostane aj naďalej vo väzení

SACRAMENTO - Úrady v americkom štáte Kalifornia zamietli v noci nadnes žiadosť o podmienečné prepustenie z výkonu trestu pre Charlesa "Texa" Watsona, údajnú pravú ruku vodcu vražedného kultu Charlesa Mansona. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kalifornská komisia pre podmienečné prepustenie z trestu rozhodla, že Watson (70), odsúdený na doživotie za vraždy siedmich ľudí, ktoré spáchal v roku 1969, zostane vo väzení najmenej ďalších päť rokov, keď bude môcť opäť požiadať o prepustenie.

 

Charles Manson sa stal jedným z najviac neblaho preslávených zločincov 20. storočia v lete 1969, keď naviedol skupinu svojich väčšinou mladých stúpencov, medzi ktorými bol aj Watson, aby zavraždili siedmich ľudí. Podľa prokuratúry išlo o súčasť jeho plánu vyvolať rasovú vojnu medzi bielymi a čiernymi Američanmi.

 

Najznámejšou obeťou tohto besnenia bola herečka Sharon Tateová, ktorú skupina zavraždila v jej dome spolu s ďalšími štyrmi osobami. Herečka sa nachádzala v deviatom mesiaci tehotenstva; dieťa čakala s poľsko-francúzskym filmovým režisérom Romanom Polanským.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies