VIDEO: Desaťtisíce ľudí protestovali proti opatreniam a povinnému očkovaniu

NETKY.SK • 28 November 2021, 8:59 • 2 min
VIDEO: Desaťtisíce ľudí protestovali proti opatreniam a povinnému očkovaniu

VIEDEŇ - Približne 40 000 ľudí vyšlo v sobotu do ulíc viacerých rakúskych miest, aby vyjadrili nespokojnosť s pandemickými opatreniami a plánmi na zavedenie povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19. Najväčšie zhromaždenie sa konalo v meste Graz v spolkovej krajine Štajersko. Dve rôzne demonštrácie sa tam spojili do jednej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla včera popoludní, že na nich mohlo byť celkom až 30 000 ľudí. Zhromaždenia a následný pochod ulicami mesta mali podľa polície pokojný priebeh.

 

 

V meste Klagenfurt v Korutánsku na juhu Rakúska sa podľa odhadov polície zhromaždilo 5-6 000 ľudí, ktorí protestovali najmä proti povinnému očkovaniu. Povinné respirátory typu FFP2 mala približne tretina účastníkov.

 

V meste Sankt Pölten v Dolnom Rakúsku sa konalo zhromaždenie a pochod s účasťou približne 3 500 ľudí. Polícia podľa svojich vyjadrení zatkla 11 osôb. Demonštrácia sa konala aj v meste Innsbruck v spolkovej krajine Tirolsko, píše DPA.

 

Rakúska vláda 19. novembra oznámila, že od 1. februára 2022 začne v krajine platiť povinnosť byť zaočkovaný proti COVID-19 pre všetkých obyvateľov.

 

img

 

Na celom území krajiny je od pondelka 22. novembra v platnosti lockdown. Uzavreté sú všetky obchodné prevádzky okrem poskytovateľov základných služieb. Takisto platí povinnosť nosiť respirátor typu FFP2 a znovu platí aj pravidlo odstupu dvoch metrov. Minulý víkend (20.-21. novembra) sa proti zavedeniu lockdownu vo Viedni taktiež konali hromadné demonštrácie.

 

Prečítajte si: V Nemecku a Česku preverujú prvé podozrenia na nákazu variantom Omikron

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona