Minister Doležal predstavil cestovateľské opatrenia v súvislosti s novým variantom koronavírusu

NETKY.SK • 26 November 2021, 15:25 • 2 min
Minister Doležal predstavil cestovateľské opatrenia v súvislosti s novým variantom koronavírusu

BRATISLAVA - Na Slovensku by mohli byť prijaté okamžité opatrenia pre cestujúcich, ktorí prichádzajú z tretích krajín. Navrhol to v piatok minister dopravy Andrej Doležal premiérovi Eduardovi Hegerovi a príslušným rezortným kolegom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Doležal tak urobil v súvislosti s novým variantom koronavírusu, ktorý sa objavil v niektorých štátoch Afriky. Informoval o tom na sociálnej sieti.

 

img

 

"Dnes som predsedovi vlády a príslušným rezortným kolegom navrhol prijať okamžité opatrenia pre cestujúcich, ktorí prichádzajú na Slovensko z tretích krajín."

 

"Pán premiér ma v tejto myšlienke podporil a zároveň informoval, že o tejto téme už komunikoval aj s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou. Podľa prvotných výsledkov identifikovali nový variant koronavírusu, ktorý svojím vysokým počtom mutácií vyvoláva obavy vo vedeckej komunite," skonštatoval Doležal.

 

Podľa ministra sa preto zaoberajú riešením, že pre občanov, ktorí sa vracajú a budú sa vracať z krajín Afriky, a na Slovensko sa môžu dostať nepriamo z iných krajín vlakom, autom a podobne, by zaviedli určitú formu izolácie či karantény. "Cieľom je čo najrýchlejšie predísť tomu, aby sa k nám nový variant vírusu dostal. Všetky podrobnosti oznámime v najbližšom čase," dodal Doležal.

 

img

 

Hovorkyňa bratislavského letiska Zuzana Drobová uviedla, že letisko postupuje v súvislosti s pandémiou na základe opatrení nariadených Útvarom vedúceho hygienika rezortu Ministerstva dopravy a výstavby SR pre oblasť civilného letectva, ktoré sú koordinované s Úradom verejného zdravotníctva SR.

 

Možno vás zaujme: V Afrike potvrdili nový variant koronavírusu!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies