Jeb Bush: Vláda USA potrebuje širšie sledovacie právomoci v boji proti zločincom

NETKY.SK • 18 August 2015, 23:21 • 2 min
Jeb Bush: Vláda USA potrebuje širšie sledovacie právomoci v boji proti zločincom

WASHINGTON - Republikánsky uchádzač o prezidentský úrad v USA Jeb Bush vyhlásil, že vláda by mala znova dostať široké právomoci na sledovanie Američanov a že súkromné technologické firmy by mali lepšie spolupracovať s tajnými službami, aby tak pomohli bojovať proti "zločincom". Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bush vyjadril tieto názory na národnom bezpečnostnom fóre v štáte Južná Karolína a dostal sa tým do rozporu s republikánskymi kongresovými lídrami, ktorí tento rok už skôr hlasovali za ukončenie masívneho sledovacieho programu Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) - tá zhromažďovala a uchovávala obrovské množstvo záznamov o telefonátoch Američanov.

 

Administratíva prezidenta Baracka Obamu nedávno informovala, že čoskoro prestane využívať záznamy, ktoré zhromaždila.

 

Bush ďalej vyhlásil, že americký Kongres by mal uvažovať o zmene takejto politiky a odmietol akékoľvek obavy, že sledovanie niekedy porušovalo ústavou chránené súkromie Američanov.

 

Bush v rámci inej témy vyzval na posilnenú prítomnosť amerických vojakov vo východnej Európe - bola by to reakcia USA na agresívnejšie správanie Ruska v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies