Je nepriestrelný ako stena! Halák si v zámorí vyslúžil vtipnú prezývku

NETKY.SK • 5 Apríl 2019, 14:39 • 2 min
Je nepriestrelný ako stena! Halák si v zámorí vyslúžil vtipnú prezývku

BRATISLAVA - Štvrtkové čisté konto bolo pre slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka piate v tejto sezóne a celkovo 47. v kariére v NHL. Gólman Bostonu pochytal všetkých 26 striel hráčov domácej Minnesoty a vyhlásili ho za prvú hviezdu stretnutia (3:0).

slovakia

left justify in out

Čoskoro 34-ročný Halák (nar. 13. mája 1985) v historickom poradí v počte vychytaných "núl" prekonal legendárneho Rusa Nikolaja Chabibulina. Zlatý olympijský medailista z Albertville 1992, bronzový zo Salt Lake City 2002 a víťaz Stanleyho pohára s Tampou Bay 2004 dosiahol počas kariéry 46 shutoutov.

 


Halák poskočil v rebríčku na 31. priečku, na 47 duelov bez inkasovaného gólu potreboval 489 zápasov. Aby sa dostal do elitnej tridsiatky, chýbajú mu ešte tri bezchybné zápisy. Potom sa dotiahne na detroitskú brankársku ikonu Chrisa Osgooda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies