Jašter, ktorý pôsobil u sýkorovcov a piťovcov, pôjde do väzenia na osem rokov

NETKY.SK • 2 Február 2015, 12:19 • 2 min
Jašter, ktorý pôsobil u sýkorovcov a piťovcov, pôjde do väzenia na osem rokov

BRATISLAVA - Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dnes schválil dohodu o vine a treste, ktorú Michal Blažíček zo skupiny sýkorovcov uzavrel s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Jašter sa priznal k drogovej trestnej činnosti, ktorú páchal v období od roku 2009 do januára 2013, aj k poisťovaciemu podvodu z októbra 2009. Dostal trest osem rokov vo väznici so stredným stupňom stráženia a trest prepadnutia majetku. Píše dnes portál Aktuálne.sk.

 

Zisky z drogovej trestnej činnosti odovzdával najvrchnejšiemu šéfovi sýkorovcov Róbertovi Lališovi alias Kýblovi, ktorý je obvinený a obžalovaný z viacerých vrážd a je stále na úteku. V minulosti Jašter čelil aj obžalobe v kauze vraždy študenta Daniela Tupého z novembra 2005, súd ho však v júni 2009 oslobodil.

 

"Raz sme riešili dílera s prezývkou Jašter. Bol ako zajac, raz u piťovcov a raz u sýkoriek. Za ochranu platil 20.000 korún (660 eur) nám a rovnako aj piťovcom," povedal o Blažíčkovi Juraj Bílik alias Čapatý od sýkorovcov. Slúžil obávanému najvrchnejšiemu sýkorovskému bossovi Róbertovi Lališovi s prezývkou Kýbel. Jašter napokon zakotvil u sýkoriek. Bol v každodennom kontakte s jedným zo sýkorovských námestníkov Františkom Borbélym.

 

Michal Blažíček sa staral o kasíno v bývalom hoteli Junior v bratislavskom Ružinove, ktorého sa zmocnili sýkorovci po smrti bratov Eduarda a Róberta Diničovcov. Jašter podnikal aj spolu so sýkorovcom Rolandom Zdichavským, ktorý je už právoplatne odsúdený za členstvo v zločineckej skupine, podvod a vydieranie na 22 rokov. Súd Zdichavskému uložil aj trest prepadnutia majetku, a teda aj obchodného podielu vo firme, ktorú má s Blažíčkom.

 

Policajti v januári 2013 rozbili drogový gang pôsobiaci v Bratislave. Trestná činnosť partie mala podľa nich spočívať vo výrobe a predaji marihuany, pervitínu a kokaínu. Vodcom skupiny bol Jašter. Sudca ho vzal do väzby. Píše ďalej portál Aktuálne.sk.

 

Blažíček alias Jašter je otcom dieťaťa, ktoré má so súčastnou manželkou Vladimíra Weissa Martinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies