Jarábek sa definitívne stal novým trénerom Spartaka Trnava

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 13:04 • 2 min
Jarábek sa definitívne stal novým trénerom Spartaka Trnava

TRNAVA - Hlavným trénerom futbalistov Spartaka Trnava v novom ročníku Corgoň ligy 2013/2014 bude Juraj Jarábek, ktorého vedenie jedenásteho tímu zo skončenej sezóny predstavilo v utorok na tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Asistentom 50-ročného kormidelníka bude Milan Ivanka a trénerom brankárov Roland Praj. Doterajší šéf lavičky Vladimír Ekhardt, ktorý zachránil pre Spartak najvyššiu súťaž, podľa dohody ukončil svoje pôsobenie vo funkcii.

V Trnave sa už dlhší čas hovorilo, že Spartak od novej sezóny povedie Juraj Jarábek, ktorý je synom bývalého československého reprezentanta Stanislava Jarábka. Zhruba pred dvoma týždňami vedenie trnavského klubu vydalo oficiálne stanovisko, v ktorom sa priznalo k oficiálnym rokovaniam s vtedy ešte koučom ViOnu Zlaté Moravce. Obe strany rýchlo našli spoločnú reč, ktorú spečatili podpisom trojročnej zmluvy s opciou: "Prikývol som na ponuku Spartaka, pretože som rodákom z Trnavy a tunajšie prostredie, si trúfam povedať, dokonale poznám. Vraciam sa sem po deviatich rokoch a keby som nebol presvedčený, že môžem pomôcť, tak by som túto ponuku neprijal. Opakujem, Trnava je pre mňa srdcová záležitosť. Musíme všetci priložiť ruku k dielu a ťahať za jeden koniec povrazu, iba tak môžeme dosiahnuť úspech," povedal Jarábek.

Nový kouč tímu z malého Ríma má za sebou úspešné pôsobenie v "rodinnom" klube zo Zlatých Moraviec, ktoré viedol ako hlavný tréner od októbra 2009, keď prevzal kormidlo po Štefanovi Hornom. V čerstvo ukončenej sezóne s ViOnom obsadil ôsmu priečku, pričom mužstvo sa na jar držalo v pokojnom strede tabuľky.

Zato Spartak Trnava má za sebou po športovej stránke nevydarenú a kauzami poznačenú sezónu. Kým vlani bojovali "bílí andeli" o titul s MŠK Žilina, teraz si až v poslednom kole zachránili kožu víťazstvom 1:0 v Prešove a do druhej ligy poslali Tatran. V sezóne 2012/2013 sa na lavičke Spartaka vystriedali až traja tréneri. Začal ju Pavel Hoftych, ktorého nahradil Peter Zelenský a ročník dokončil Ekhardt.

Teraz chcú funkcionári vsadiť na koncepčnú prácu nového šéfa realizačného tímu. "Spartak v posledných sezónach dosahoval kolísavé výsledky. Z krásneho obdobia klesol dole, vlani skončil druhý a teraz druhý od konca, keď to takto nadnesene poviem... Za posledných dvadsať rokov sa tu vymenilo 34 trénerov. Aj ja som sem išiel s tým, že mi nik nezaručí zotrvanie, keď nebodaj prídu zlé výsledky, ale kontrakt mám na tri roky a opciou a teda dostatočný priestor na prácu. Verím, že budeme mať šťastnú ruku a vyberieme do mužstva hráčov, ktorí do neho zapasujú typologicky. Musíme sa poučiť z nevydarenej minulej sezóny a prebudovať mužstvo, aby dosahovalo lepšie výsledky. Všetci chceme, aby Spartak pracoval na lepšej úrovni," dodal Jarábek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies