Japonský študent sa chcel pridať k militantom Islamského štátu

NETKY.SK • 7 Október 2014, 09:07 • 2 min
Japonský študent sa chcel pridať k militantom Islamského štátu

TOKIO - Polícia v Tokiu vyšetruje podozrenie, podľa ktorého sa jeden japonský študent pokúšal vycestovať do Sýrie, aby sa pripojil k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Informovala dnes o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Japonský denník Asahi šimbun uviedol, že polícia vypočúvala 26-ročného muža, ktorý kvôli plánom odísť do Sýrie a bojovať s IS prerušil štúdium na univerzite na severojaponskom ostrove Hokkaidó. Polícia skonfiškovala študentovi pas.
      

Bezpečnostná rada OSN minulý mesiac požiadala všetky krajiny, aby považovali za závažný trestný čin, ak ich občania vycestujú do zahraničia s cieľom bojovať po boku militantných skupín, alebo i nábor či financovanie ďalší bojovníkov.       
      

Bývalý šéf japonských vzdušných síl Tošio Tamogami minulý mesiac citoval vysokopostaveného izraelského vládneho predstaviteľa, podľa ktorého sa k Islamskému štátu doposiaľ pridalo deväť japonských občanov. Veliteľ amerických síl v Tichomorí admirál Samuel Locklear v septembri uviedol, že k Islamskému štátu v bojoch v Sýrii a Iraku sa pravdepodobne pridalo zhruba 1000 jednotlivcov z regiónu od Indie do Tichomoria.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies