Japonská centrálna banka je pripravená meniť monetárnu politiku

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:58 • 2 min
Japonská centrálna banka je pripravená meniť monetárnu politiku

TOKIO - Šéf japonskej centrálnej banky (BOJ) Haruhiko Kuroda nebude váhať s úpravou programu kvantitatívneho uvoľňovania v prípade, že sa oneskorí dosiahnutie inflačného cieľa. Kuroda očakáva, že BOJ dosiahne dvojpercentný inflačný cieľ v druhej polovici hospodárskeho roku 2016.

slovakia

left justify in out

Centrálna banka v krajine 30. apríla posunula odhad dosiahnutia inflačného cieľa. K tomuto kroku ju podľa Kurodu viedol pokles cien ropy a ďalšie faktory. Pôvodne totiž predpokladala, že rast cien v krajine by mal dosiahnuť 2 % už v tomto hospodárskom roku, ktorý sa začal v apríli. BOJ na konci apríla nevidela dôvod na úpravu politiky. Niektorí predstavitelia BOJ však naznačujú, že krajina do začiatku roku 2018 inflačný cieľ nedosiahne. Viacero analytikov taktiež špekuluje o tom, že banka by mohla neskôr v tomto roku uvoľniť politiku rozšírením nákupu vládnych cenných papierov alebo rizikovejších aktív.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies