Kontroverzný slovenský film boduje v zahraničí: Ako internet zabíja?

NETKY.SK • 20 Jún 2019, 12:40 • 2 min
Kontroverzný slovenský film boduje v zahraničí: Ako internet zabíja?

Kto je ďalší? Takto znie názov nového slovenského filmu, ktorý bude mať v kinách premiéru 22. augusta, no už teraz získal niekoľko ocenení.

slovakia

left justify in out

Za týmto počinom stojí režisér Miro Drobný, ktorý už v minulosti režíroval napríklad úspešný film RYTMUS Sídliskový sen, ale na svedomí má aj OVCE.sk. Pri tvorbe tejto snímky vychádzal z reálnych udalostí, ktoré sa stali ľuďom zo Slovenska, Kanady a Ruska.

 

Film zobrazuje mladých ľudí, ktorých internet a honba za „lajkami“ priviedli až na hranicu života a smrti. Ide o tému, ktorá je v súčasnosti mimoriadne aktuálna. Jednotlivé zábery majú veľkú silu aj preto, že sa natáčali na autentických miestach udalostí, o ktorých film vypovedá. Natáčalo sa teda vo Francúzsku, Číne, Honkongu, Južnej Kórei, Českej republike a Slovensku.

 

Film je vytvorený najmä pre mladého diváka, čomu zodpovedá aj jazyková stránka. Nezaostáva ani hudba. Skladby k nemu naspievali Liam Adams, titulná skladba Voicelless pochádza od Celeste Buckhingham, raperka Aless pridala skladbu Tisíc dôvodov a tvorcovia si prepožičali aj známu pieseň Skyscaper od Demi Lovato.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ďakujeme Patrik Maflák a #Zoznam👏👏👏 @celbuckingham a jej otvorená spoveď #Voiceless🙏🙏🙏

Príspevok, ktorý zdieľa Kto je ďalší? (@ktojedalsi.sk),

Kto je ďalší si doposiaľ odniesol ceny z medzinárodného festivalu v Minsku a v Moskve. Nominovaný bol na ďalších osem cien po celom svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona