Takto vyzerá školská výuka v talianskom mestečku zasiahnutom koronavírusom

NETKY.SK • 2 Marec 2020, 15:35 • 2 min
Takto vyzerá školská výuka v talianskom mestečku zasiahnutom koronavírusom

Ani šíriaca sa nákaza novým koronavírusom a kvôli tomu uzavretá škola nezastavili výučbu v mestečku San Vittore Olona asi 30 kilometrov od Milána. Kreatívny školský personál sa rozhodol pokračovať vo vyučovaní online.

slovakia

left justify in out

 

Prázdne lavice, žiaci v pohodlí domova, prázdniny sa napriek tomu nekonajú. Vďaka modernému prístupu pedagógov, ktorí sa rozhodli žiakom sprostredkovať látku online, vyučovanie na základnej škole v osemtisícovom mestečku pokračuje aj pri šírení vírusového ochorenia.

 

V škole iba učitelia

Celý minulý týždeň v škole boli iba učitelia, ktorí hovorili k svojim žiakom prostredníctvom kamery. "Žiadna škola, žiadny problém," okomentovala situáciu jedna z lektoriek, ktoré vyučuje na diaľku.

 

Študenti sa v čase mimoriadnych opatrení nevyhnú ani domácim úlohám. Tie musia posielať mailom učiteľom, ktorí im na oplátku posielajú študijné materiály. Výborne funguje aj učenie pomocou online kvízov.

 

Pokiaľ bude šírenie vírusu v zasiahnutej oblasti na severe Talianska pokračovať, bude škola v zabehnutom režime pokračovať aj naďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies