V Pekingu žije najviac miliardárov na svete. V celej Číne sa ich nachádza takmer 700

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 9:43 • 2 min
V Pekingu žije najviac miliardárov na svete. V celej Číne sa ich nachádza takmer 700

Podľa najnovšieho zoznamu najbohatších ľudí sveta časopisu Forbes v čínskom Pekingu vlani pribudlo 33 miliardárov. Ich počet tak stúpol na rovných 100.

slovakia

left justify in out

Peking tak tesne prekonal New York, v ktorom žije 99 miliardárov. Peking sa stal mestom s najväčším počtom miliardárov pravdepodobne aj vďaka tomu, že Čína rýchlo zastavila šírenie ochorenia COVID-19 a pomohol tomu aj rast technologických firiem. S informáciou prišiel portál BBC.

V Pekingu tak momentálne žije viac miliardárov ako v New Yourku, no  celkový majetok newyorských miliardárov je stále o 80 miliárd dolárov väčší ako celkový majetok miliardárov v Pekingu.

 

Najbohatším obyvateľom čínskeho hlavného mesta je Čang I-ming, zakladateľ sociálnej siete TikTok. Hodnota jeho majetku sa zdvojnásobila na 35,6 miliardy dolárov. Najbohatším obyvateľom New Yorku je jeho bývalý starosta Michael Bloomberg s majetkom v hodnote 59 miliard dolárov.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Viete koľko bude stáť preprava testov a ďalšieho materiálu na boj proti COVID-19?


Najbohatším človekom na svete zostal zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Amazon Jeff Bezos, ktorého majetok vlani stúpol o 64 miliárd dolárov na 177 miliárd dolárov. Počtom miliardárov sa však Čína približuje k USA. V Číne je ich teraz 698 a v USA o 26 viac, čiže 724.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona