J&T Finance Group dosiahla vlani čistý zisk 90,3 milióna

NETKY.SK • 25 August 2014, 13:45 • 2 min
J&T Finance Group dosiahla vlani čistý zisk 90,3 milióna

BRATISLAVA - Skupina J&T Finance Group dosiahla v minulom roku čistý konsolidovaný zisk 90,3 milióna eur, čo predstavuje 90-% medziročný nárast.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z auditovaných konsolidovaných výsledkov, ktoré skupina dnes zverejnila. "Na výšku zisku mali vplyv stabilné výsledky J&T Banky, akvizícia Poštovej banky a tiež predaj nebankových aktivít do novovzniknutého holdingu J&T Private Equity Group," uviedla skupina.

 

Bilančná suma skupiny J&T Finance Group dosiahla ku koncu minulého roka 8,4 miliardy eur, čo predstavuje medziročný nárast o 45 %. Zároveň v druhej polovici roka akcionári navýšili kapitál o 192 miliónov eur. "Hodnota vlastného kapitálu tak k 31. decembru 2013 predstavovala 1,012 miliardy eur," konštatovala finančná skupina.

 

Klientske vklady J&T Finance Group ku koncu roka vzrástli o 64 % na úroveň 6,45 miliardy eur. Dokončením akvizície 88,05-% podielu Poštovej banky rozšírila skupina portfólio poskytovaných produktov o retailový segment a výrazne navýšila klientsky kmeň. "Tento krok sa tiež prejavil v konsolidovanom zisku skupiny, v ktorom je zahrnutý zisk skupiny Poštovej banky za druhý polrok 2013 vo výške 29 miliónov eur," priblížila skupina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies