Slováci sa na Cypre herne trápili, nestrelili ani gól

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 06:00 • 2 min
Slováci sa na Cypre herne trápili, nestrelili ani gól

Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou vstup do H-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2022. Takýto zápas sme si však nepredstavovali.

slovakia

left justify in out

 

 Zverenci trénera Štefana Tarkoviča nepotvrdili úlohu favorita a s domácim výberom Cyperčanov remizovali 0:0. V rebríčku FIFA delí oba tímy 66 priečok, výber SR je na 34. pozícii a Cyperčania na stom mieste. Slováci síce mali v stredajšom súboji loptu častejšie na svojich kopačkách, no to bolo všerko, smerom dopredu toho previedli veľmi málo. V slovenskom tíme chýbal zranený špílmacher Marek Hamšík.

V prvom polčase zaujala len šanca Alberta Rusnáka z 13. minúty, po zmene strán to bola iba nevyužitá príležitosť striedajúceho Ivana Schranza v nadstavenom čase. Domáci futbalisti niekoľkokrát pohrozili na opačnej strane, ale v 54. minúte pri pokuse Ioannisa Pittasa dobre zasiahol obranca Peter Pekarík a v závere previedol viacero dobrých zákrokov náš brankár Martin Dúbravka - v 82. minúte zneškodnil strelu z diaľky kapitána Kostakisa Artymatasa a tesne pred koncom dvakrát vychytal Pittasa.

 

img

"Duel sa mi ťažko hodnotí, všetci sme veľmi sklamaní. Súper hral dobre zozadu a organizovane. My sme ho nedostávali pod tlak a nevytvárali si príležitosti, nebolo to z našej strany dobré. Chceli sme tu uspieť a začať kvalifikáciu troma bodmi," povedal útočník Róbert Boženík, ktorý nastúpil od začiatku a po hodine hry ho nahradil skúsený Michal Ďuriš.

 

Kapitán Juraj Kucka podotkol: "Nevyšlo nám to, ale dali sme do toho maximum. Nikomu sa nedá nič vyčítať. Súper sa stiahol a ťažko sme sa presadzovali. Snažili sme sa dostať za obranu Cyperčanov, ale veľa nám toho nedovolili. Je dôležité, že sme neprehrali a máme aspoň bod."

 

img

 

Tréner Slovenska bol sklamaný: “Očakávali sme ťažký zápas, to sa naplnilo. Domáci dobre bránili, celý čas boli maximálne motivovaní. Do prestávky nám chýbala cirkulácia, nábehy za obranu, agresivita v súbojoch, v tom nás súper predčil",

Slovákov už v sobotu 27. marca čaká domáci duel proti výberu Malty. Zápas sa odohrá v Trnave. O tri dni neskôr na rovnako mieste slovenský tím vyzve tím Ruska. V streda sa duel Malta - Rusko skončil triumfom hostí 3:1. V ďalšom súboji H-skupiny Slovinci v Ľubľane zdolali Chorvátov 1:0.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies