J. SLOTA: Napätie s Maďarskom sa môže skončiť vojenským konfliktom

NETKY.SK • 23 December 2010, 08:49 • 2 min
J. SLOTA: Napätie s Maďarskom sa môže skončiť vojenským konfliktom

J. SLOTA: Napätie s Maďarskom sa môže skončiť vojenským konfliktom

slovakia

left justify in out

img

Napätie medzi Slovenskom a Maďarskom sa môže skončiť aj skutočným vojenským konfliktom. Vyhlásil to dnes predseda SNS Ján Slota v publicistickej relácii TA3 Téma dňa.
      "Vplyv maďarskej národnosti, tu na Slovensku, ale aj Maďarska ako takého, je stále významnejší a významnejší (...) Možno, že už keď nám zoberú nakoniec južné Slovensko a Slováci budú utekať z južného Slovenska, potom asi pochopia, kde je sever," vyhlásil Slota.
      Predseda SNS si tiež myslí, že je celkom reálne, že by Slovensko mohlo prísť o svoje južné územie, v prípade, ak takúto iniciatívu v referende podporia Maďari, ktorí žijú v tomto regióne. "To je súvislé osídlenie jedného územia. Či je to za tou čiarou - či je to pod Dunajom, alebo nad Dunajom (...) Ja len chcem vytvoriť ten pud sebazáchovy v slovenskom národe," podčiarkol.
      V hodnotení udalosti roka sa predseda najmenšej parlamentnej strany nevyhol ani téme návštevy maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorého prirovnal k lídrovi nacistického Nemecka Adolfovi Hitlerovi. "Hitler rozprával s československou vládou o tom, ako chce pomáhať svojej národnostnej menšine sudetským Nemcom, a potom obsadil celé Čechy a Moravu," upozornil s dôvetkom, že aj šéf maďarského vládneho kabinetu, počas rokovania s predstaviteľmi SMK nazval Maďarov štátotvorným prvkom na Slovensku.
      Slota sa s odstupom vrátil aj k hodnoteniu výsledkov júnových parlamentných volieb, v ktorých SNS len tesne prekročila päťpercentnú hranicu potrebnú na vstup do Národnej rady SR. Za neúspechom vidí predovšetkým "kriminalizáciu SNS" v médiách a strach ľudí z ostrých slov vo vyjadreniach predstaviteľov strany.
      Na margo témy opozičnej spolupráce Slota nevylúčil budúci návrat k spolupráci so Smerom-SD. Podľa jeho slov, má priateľské vzťahy s predsedom najväčšej parlamentnej strany Robertom Ficom, ako aj ďalšími členmi Smeru-SD. Zároveň však odmietol, že by strany mali v súčasnej situácii povinne postupovať v parlamente spoločne. "Sme v opozícii, ale nie sme nikomu nijako zaviazaní. Keď naši poslanci si myslia, že niektorá vec je dobrá, tak podľa toho hlasujú," uviedol.
      Záverečný priestor v relácii využil predseda SNS, aby zaželal Slovákom pokoj počas sviatkov a menšiu politizáciu každodenného života. "Nenávisť medzi Slovákmi je možno stonásobne vyššia ako v Čínskej ľudovodemokratickej republike, kde ich je jeden a pol miliardy. Naša nenávisť by možno stačila pre celú zemeguľu. Preto by som doprial Slovákom tie božie Vianoce," uzavrel Slota.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies