J. K. Rowling sa ospravedlnila za smrť Freda Weasleyho

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 16:26 • 2 min
J. K. Rowling sa ospravedlnila za smrť Freda Weasleyho

USA - Britská spisovateľka J. K. Rowling sa ospravedlnila za to, že v knihe Harry Potter a Dary smrti (2007) nechala zomrieť jednu z obľúbených postáv, Freda Weasleyho.

slovakia

left justify in out

 „Chcela by som povedať, že ma veľmi mrzí to, čo sa stalo Fredovi,“ napísala 49-ročná Britka v sobotu na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter.

Jedno z dvojčiat Weasleyových prišlo o život počas bitky o Rokfort, ktorej dátum spisovateľka stanovila na 2. mája 1998. Okrem Freda nechala Rowling zomrieť aj Remusa Lupina, Nymphadoru Tonksovú či Severusa Snapea, ale tiež záporné postavy, lorda Voldemorta a Bellatrix Lestrangeovú. Po tom, ako autorka napísala, že ju mrzí smrť Freda, sa jej jeden z fanúšikov spýtal práve na Lupina a Tonksovú. „Myslím si, že na výročie by som sa mala ospravedlniť vždy za jedno úmrtie. Fredova smrť bola pre mňa najhoršia, tak som začala ním,“ doplnila rodáčka z britského mesta Yate.

 

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila spomínaná séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Pod pseudonymom Robert Galbraith vydala dve knihy, ktoré už vyšli aj v slovenskom preklade ako Volanie kukučky (2013) a Hodvábnik (2014). Začiatkom tohto roka sa pritom vyjadrila, že by chcela v tejto sérii vydať až sedem kníh. Tretiu knihu Career Of Evil by mala uviesť na trh na jeseň. Pre dospelých napísala aj román Prázdne miesto (2012). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies