J. Figeľ: Peniaze z DSS na výstavbu ciest budú iba doplnkové

NETKY.SK • 25 November 2010, 08:35 • 2 min
J. Figeľ: Peniaze z DSS na výstavbu ciest budú iba doplnkové

J. Figeľ: Peniaze z DSS na výstavbu ciest budú iba doplnkové

slovakia

left justify in out

img

Financovanie výstavby diaľnic a rýchlostných ciest pomocou peňazí sporiteľov v druhom pilieri by malo byť len doplnkové. "Tento zdroj nebude rozhodujúci, ale môže byť doplnkom a veľmi vítanou diverzifikáciou vo financovaní infraštruktúry," vysvetlil po včerajšom rokovaní vlády šéf rezortu dopravy Ján Figeľ (KDH).
Spôsob takéhoto využitia peňazí rozpracováva minister práce Jozef Mihál (SaS). "Je to návrh, ktorý treba samozrejme v mnohom ešte dopracovať, má do toho čo povedať ministerstvo financií, ministerstvo dopravy a Národná banka Slovenska, zatiaľ je len v štádiu ideového zámeru," podotkol.
Podľa Mihála by však sporitelia do budovania diaľnic investovali radi. "Znamenalo by to pre nich vedomie, že ich úspory idú na takýto cieľ, zostávajú doma, buduje sa infraštruktúra a zároveň by tam malo byť celkom zaujímavé zhodnotenie," uviedol. Dodal, že práve toto je typický príklad situácie, kedy vyhrávajú všetky zúčastnené strany.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies