Izraelský vicepremiér Šalom odstúpil po obvineniach zo sexuálneho obťažovania

NETKY.SK • 21 December 2015, 07:52 • 2 min
Izraelský vicepremiér Šalom odstúpil po obvineniach zo sexuálneho obťažovania

TEL AVIV - Izraelský vicepremiér a minister vnútra Silvan Šalom podal v nedeľu demisiu v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho obťažovania, ktoré proti nemu vznieslo viacero žien. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Mám dosť tohto trápenia," uviedol 57-ročný Šalom, ktorý trvá na svojej nevine. Vo vyhlásení dodal, že chce chrániť svoju matku, manželku a päť detí pred ďalšími škandálmi. "Moja rodina stojí plne za mnou," zdôraznil.

 

Generálny prokurátor Jehuda Weinstein nariadil vyšetrovanie obvinení proti Šalomovi, ktoré popredného politika vládnucej pravicovej strany Likud minulý rok prinútili vzdať sa kandidatúry v prezidentských voľbách. Šalom predtým zastával posty ministra zahraničných vecí a financií.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ho v máji poveril vedením rokovaní s Palestínčanmi, ktoré vlani uviazli, aj keď je Šalom považovaný za odporcu nezávislého palestínskeho štátu a v minulosti podporil medzinárodne kontroverznú osídľovaciu politiku Izraela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies