Izraelské orgány vydali Srba podozrivého z genocídy v Bosne

NETKY.SK • 16 August 2013, 09:14 • 2 min
Izraelské orgány vydali Srba podozrivého z genocídy v Bosne

JERUZALEM - Izraelské orgány vo štvrtok vydali do Bosny muža s dvojitým izraelsko-srbským občianstvom, ktorý sa počas tamojšej vojny v 90. rokoch údajne podieľal na genocíde.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia izraelského ministerstva spravodlivosti je konanie proti bosnianskemu Srbovi Aleksandarovi Cvetkovičovi vôbec prvým prípadom, keď z Izraela niekoho deportovali v súvislosti s genocídou. Cvetkovič je podľa vyšetrovateľov jedným z páchateľov masakry v Srebrenici, pričom ako príslušník bosniansko-srbskej armády údajne pôsobil v osemčlennej čate, ktorá v júli 1995 popravila okolo tisícky Bosniakov. Do Izraela sa dostal v roku 2006 vďaka svojej manželke židovskej národnosti. V januári 2011 ho však zatkli a v novembri 2012 izraelský najvyšší súd podporil jeho vydanie do Sarajeva, kde sa má zodpovedať pred špeciálnym tribunálom pre vojnové zločiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies