Izraelská polícia zakázala veriacim židom a turistom vstup na Chrámovú horu

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 11:34 • 2 min
Izraelská polícia zakázala veriacim židom a turistom vstup na Chrámovú horu

JERUZALEM - Izraelská polícia dnes z preventívnych dôvodov zakázala veriacim židom i turistom vstup na Chrámovú horu v Jeruzaleme. Na svojej webovej stránke o tom informoval izraelský denník Jediot Achronot.

slovakia

left justify in out

Uzávera je dôsledkom útokov skupín moslimov na izraelskú políciu, ktorých príčinou bolo údajné narušenie dohodnutého status quo o režime na Chrámovej hore - posvätnom mieste pre židov i moslimov. Okrem útokov na políciu moslimovia na vstupoch na Chrámovú horu vztýčili barikády.


Zákaz vstupu na Chrámovú horu pre židov a turistov bude platiť až do konca moslimského pôstneho mesiaca ramadán, a to v snahe upokojiť situáciu, napísal denník.


Polícia vo svojom dnešnom vyhlásení upozornila, že nekompromisne zasiahne proti každému pokusu o vyvolanie nepokojov. Uviedla, že je v kontakte s miestnymi predstaviteľmi moslimskej náboženskej nadácie - wakf -, ktorá sa stará o posvätné miesta na Chrámovej hore, pričom ich požiadala, aby využili svoj vplyv a zabránili narušeniu pokoja.


V posledných rokoch polícia zakazovala návštevy židov na Chrámovej hore počas ramadánu len v posledných dňoch moslimského pôstneho mesiaca. Tento rok však toto nariadenie zmenila a návštevy židom počas ramadánu povolila. Po vypuknutí násilností, ktoré trvajú už tretí deň, však toto stanovisko opäť zmenila.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies